On Catalunya

EN FAMÍLIA

Univers click a les Cotxeres de Sants

Aquest cap de setmana se celebra un saló per als fans d'aquests ninotets que, passi el que passi, mai es despentinen

zentauroepp41839048 click180201172228

zentauroepp41839048 click180201172228

1
Es llegeix en minuts
Imma Muñoz

Quin tràfec que tenen aquests ninotets. Fa quatre dècades van començar a fer acte de presència a les habitacions infantils, i des d’aleshores no han parat de guanyar espais i seduir nous públics, fins al punt de convertir-se en objecte de col·leccionista, pel qual es pot arribar a pagar una fortuna.

A través d’ells s’han recreat grans moments de la història, escenes de pel·lícules, mons de ficció, i, unint de les mans tots els que pul·lulen pel món (més de 3.000 milions de figuretes, segons va anunciar Playmobil a la seva pàgina web), es podria envoltar el planeta almenys tres vegades. Els clicks ja no són només una joguina: ara són gairebé una religió, i els seus feligresos tenen una ocasió per rendir-los homenatge aquest cap de setmana a les Cotxeres de Sants (Sants, 79).

Aquest espai acollirà –dissabte de 10.00 a 20.00 hores i diumenge de 10.00 a 19.00 hores– la tercera edició del Saló Playmobil de Barcelona, organitzada per l’associació Click Factory Fest, amb espectaculars dio­rames (a les imatges teniu els d’edicions anteriors, en aquesta ocasió n’hi haurà vuit, de 6 m2 cada un), punts de venda, tallers i activitats per a nens. Les entrades costen quatre euros, i els nens menors de 2 anys no paguen.

Com en les edicions anteriors, el saló té un vessant solidari: aquest any, part de la recaptació es destinarà a la Federació Catalana d'Entitats de Paràlisi Cerebral. 

Per cada aliment que es porti a les Cotxeres per a la Fundació Bancs dels Aliments, s’entregarà un número per participar en un sorteig Playmobil.


AQUÍ TAMBÉ HI REGNEN ELS CLICKS

EL LLIBRE

40 ANYS D'HISTÒRIA 

No és novetat: va aparèixer el 2016, quan els ninotets van complir efemèride rodona. Però és una delícia: 'Playmobil. 40 años de razones para amarlos,' de Dorothy Charles (Lunwerg). 


LA BOTIGA

CONSAGRADA A ELLS 

Clicks i només clicks a tots els prestatges, reals i virtuals. Les noves col·leccions i els de sempre. Clicks Party té botiga física (Villarroel, 50) i virtual: clicksparty.com


LES FOTOS

Notícies relacionades

REIS D'INSTAGRAM 

No només ofereixen moltes possibilitats als que volen crear mons amb ells: també són molt fotogènics. Dos comptes d'Instagram en donen fe: @toti6869 (a la imatge) i @clipsterBCN. Entreu a fer-hi un cop d'ull.