On Catalunya

ciutat on

Es venen xiclets del Papa

"La primera botiga especialitzada en humor", s'anuncia. A La Llama et pots trobar des d'un T-Rex fins a un esprai bucal per parlar amb el teu gat

3
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

En pocs llocs t'hi trobes millor quan se't posa el cul gros. L'Abi t'ho garanteix mentre et vas convertint en dinosaure. Al T-Rex inflable de la foto, un habitual dels gifs que hi ha per internet. Té raó: quan el cul d'aire s'expandeix, sents la mateixa lleugeresa que amb el cul milionari de la Kar­dashian. Poca broma: als Estats Units s'enfunden aquest T-Rex per anar al gimnàs. ­Somrius per inèrcia quan comences a caminar com un lluitador de sumo. Seguiràs rient sense disfressa almenys tres vegades per minut. Aquesta és una botiga amb efecte gag.

«La primera botiga del món especialitzada en humor», s'anuncia a Twitter. Almenys és la primera que es declara així, diu el Kike. És Kike García, la meitat d'El Mundo Today, el diari satíric on line que confon ­Julian Assange. Amagada rere el taulell hi ha l'Abigail L. Enrech. Fa 13 anys que està ficada en el sector de l'art, però quan et descuidis anirà a disfressar-se de T-Rex. A ella se li va acudir la idea a la dutxa. Bombeta, plim: ¡una botiga d'humor! Li va posar el nom d'un esquetx aflamencat dels Monty Python: La Llama. «És bonic, és en castellà, és molt tonto», justifiquen. Ho confirma una foto a la paret de la llama amb John Cleese. El logo de la botiga hi afegeix la gracieta: la llama (animal) davant una llama (de foc).

Quan els pregunten per què han muntat la botiga, ensenyen un dels sabons que venen: 'Pretty good at bad decisions', es llegeix a l'etiqueta (Bastant bo en males decisions). «Ho veurem d'aquí un any», riuen. La botiga fa només dues setmanes que està oberta. Demà fan la inauguració oficial amb vermut. Ben aviat començaran a organitzar exposicions i stand-up ­comedy. Hi ha una galeria al fons.

MIGDIADES INSTANTÀNIES

¿Què s'hi pot trobar? Un esprai bucal amb el qual fer migdiades instantà­nies, assegura l'etiqueta. Un sabó nihilista que no té aroma de res, és clar. Hi ha qui els ha preguntat si funciona bé l'ampolleta per «parlar instantàniament amb el teu gat».

La Llama

Llibreria galeria d'humor Art, llibres i acudits C/ Villarroel, 34  

Hi ha «llibresart objectes que pretenen ser graciosos», resumeixen ells. Tenen coixins de pets i acudits que han estat al MoMA. Aquí hi ha el drap de cuina de les Guerrilla Girls -les superheroïnes amb carota de goril·la- amb «els avantatges de ser una dona artista». O l'ambientador per eliminar la pudor de ­patriarcat.

Hi ha productes dignes d'El Mundo Today. Com els Papalmint, xiclets amb la cara del Papa somrient que sens dubte pagaràs religiosament. El diari satíric va anunciar fa temps que el Vaticà havia aprovat una droga que permetia veure Jesucrist i recuperar la fe.

Notícies relacionades

Hi ha molts, molts llibres i còmics que deixen la mandíbula adolorida. Revistes antigues d'Hermano Lobo. ­Il·lustracions de Paco Alcázar, Morbix, Joan Cornellà, Miguel Noguera. Tasses, fins i tot petaques de David Shrigley. Tenen Mortadel·lo, però també Kafka. Humor negre, blanc, neuròtic, satíric.

Humor que et fa pensar. «Quan una cosa et sorprèn, t'has de preguntar per què -apunta el Kike. Tots els acudits del món fan pensar, alguns més, d'altres menys. Hi ha un curtcircuit. I tot el que tenim a la botiga respon a aquest curtcircuit». Des d'un llapis gegant fins a unes mans diminutes que s'ajusten als dits. És el 'hit' de la botiga. Ideal per «aplaudir sarcàsticament» -indiquen els seus suggeriments d'ús- i «donar copets a l'esquena quan algú es mereixi ser felicitat només una mica».

Xiclets Papalmint que pagaràs religiosament. RICARD CUGAT

Abigail L. Enrech mostra les 'finger hands'. RICARD CUGAT

EL+

És una botiga que deixa sensació d'esquetx.

Temes:

Ciutat on