On Catalunya

CONCERT

L'èpica de Blaumut

El quintet torna al Teatre Grec, on va debutar amb 'El turista', per presentar a BCN el tercer disc, 'Equilibri'

1
Es llegeix en minuts
Núria Martorell
Núria Martorell

Periodista

ver +

Si amb 'El turista' ja es van atrevir a actuar al Teatre Grec, imagina't amb aquest tercer disc, 'Equilibri', que molts consideren el disc de consagració de Blaumut. És, també, el que els ha permès viure només de la música, no sense fer algun equilibri per arribar a final de mes, assegura el quintet. "Recordem aquell primer desembarcament al Grec com un concert molt innocent. Acabàvem de treure l'àlbum i ja estàvem tocant davant 2.000 persones. No ens ho crèiem", admet el cantant i compositor, Xavi de la Iglesia.

Blaumut torna a formar part de la (aquest any escassa) programació musical del Festival Grec. La cita és el 9 de juliol.

Després d'aquest compacte de debut, la banda va arrelar la seva original fórmula en 'El primer arbre del bosc' (2015). La clàssica, el pop i pinzellades electròniques flueixen amb fluïdesa, sense anar-se'n per les branques. I a 'Equilibri' han aconseguit, amb encert, dotar les cordes de més protagonisme, de forma juganera, creant melodies i contramelodies.

El mèrit és d'Oriol Aymat (violoncel i veu). "Potser ara tenen un punt encara més pop que en els discos anteriors. Ho hem buscat expressament. I també hem partit de melodies més estil Coldplay, amb un punt més èpic que ens agrada", explica Aymat.

Al comptar amb el repertori de tres treballs, Blaumut tindrà més opcions per alimentar el repertori. "La nostra intenció és passsar-nos-ho molt bé", explica De la Iglesia. "Això és la part positiva, la dolenta és que al tenir tant de material jo parlaré menys: em tallen les ales, vaja", diu fent broma el trempat violinista Vassil Lambrinov. Resulta difícil imaginar-se un concert de Blaumut sense els seus animats discursos. "En el concert farem cançons i temes que no repetirem en cap altre concert", adverteix, feliç.

Notícies relacionades

El que va començar com un divertimento, sense cap més ambició que gravar i regalar cançons als amics, s'ha convertit en un projecte sòlid que va sumant seguidors d'edats ben diverses. Des del segon àlbum que s'autoediten. I aquesta vegada, per a la producció d''Equilibri', han reclutat l'experimentat Marc Parrot, que van conèixer al ‘Disc de La Marató’, en què van cantar 'Coral·lí', d'Adrià Puntí.

A Blaumut ja no hi ha qui els 'des-Equilibri'.