On Catalunya

FER ARRELS

La tipuana de la plaça de Carles Buïgas

És la quarta espècie arbòria per nombre d'exemplars a Barcelona

ficha-ob-tipuana-carles-buigas-barcelona

ficha-ob-tipuana-carles-buigas-barcelona

1
Es llegeix en minuts
Antonio Madridejos
Antonio Madridejos

Periodista

ver +

La tipuana, un arbre originari de l'Argentina, el Paraguai, Bolívia i altres països d'Amèrica del Sud, es va introduir a Espanya a principis del segle XX gràcies als treballs a Barcelona de l'arquitecte, jardiner i urbanista Nicolau Rubió i Tudurí i avui és una espècie omnipresent en zones sense gelades severes.

Notícies relacionades

Les tipuanes, que solen formar una gran copa, destaquen visualment per les seves flors de color groc-taronja, espectaculars als mesos de juny i juliol, i per les seves fulles semicaduques, que es mantenen a l'arbre sense caure durant l'hivern.

A Barcelona, on s'ha plantat amb profusió en les últimes dècades -és la quarta espècie arbòria per nombre d'exemplars-, una de les tipuanes més boniques i desconegudes creix amagada al costat del pavelló Mies van der Rohe, a Montjuïc. El seu perímetre de tronc supera els tres metres.

'Tipuana tipu'

Nom comú: Tipuana, acàcia de flor grogaOrigen: Amèrica del SudAntiguitat: Cap al 1925Lloc: Barcelona. Plaça de Carles Buïgas (Montjuïc), al costat del pavelló Mies van der Rohe

Temes:

Fer arrels