On Catalunya

CONCERT

Elena Setién porta el seu pop sofisticat amb pinzellades de jazz i experimentació

L'artista donostiarra presenta al Marula Café 'Dreaming of earthly things', que va gravar amb Mikel Azpiroz

L’artista interpreta ’Dreaming of earthly things’ recolzada només per un teclat. / RICARD FADRIQUE

2
Es llegeix en minuts
Núria Martorell
Núria Martorell

Periodista

ver +

L'errant Elena Setién per fi presenta a Barcelona (al Marula Café, divendres, 13 de gener) el seu sisè disc, 'Dreaming of earthly things', després del seu exitós concert a Madrid (sala Clamores) i del 'sold out' que va aconseguir al Teatro Victoria Eugenia de Sant Sebastià.

La donostiarra, que ha viscut a Londres i Copenhaguen (on ha estat nominada diverses vegades als Grammy danesos), està de gira amb la seva nova dotzena de cançons de pop sofisticat (amb aromes de jazz). Unes composicions en què explora les possibilitats sonores del piano Wurlitzer, el sintetitzador Moog i l'orgue Hammond. Precisament amb un teclat grava en acústic la peça que bateja el seu compacte. I l'instrument que utilitza és el que li ha deixat Ramon Aragall, amb qui compartirà escenari en el recital de Barcelona.

A 'Dreaming of earthly things' segueix combinant cançons "divertides i optimistes" amb altres de "més introspectives, poètiques i fins i tot fosques". "Totes formen part del meu ventall. No m'identifico amb una sola faceta", admet.

TORNAR A CASA

Setién ha tornat a Donosti després de 19 anys. "Tinc dos fills petits i volia que es criessin al centre matern". I a Sant Sebastià és on va conèixer un músic clau en la seva nova proposta, el creador, pianista i productor Mikel Azpiroz. "El vaig conèixer gràcies a uns veïns de la meva mare. Li vaig enviar una 'demo', li va agradar molt i vam acabar fent un bon disc, en el qual hem hagut de descartar temes i tot", relata.

Notícies relacionades

Als 18 anys, la inquieta Setién va marxar a Londres a estudiar violí. Després es va traslladar a Barcelona i al Taller de Músics va entrar en contacte amb el món del jazz -"jo venia d'una tradició clàssica"-. Fins que va decidir establir-se a Copenhaguen: "Hi ha un conservatori de música moderna excel·lent. Durant els 13 anys que vaig estar a Dinamarca, vaig créixer musicalment. L'ambient en aquest país és molt estimulant".

SENTIR-SE LLIURE

Elena Setién també és professora. "Per a mi, donar classes és aprendre. És un intercanvi en què el professor i l'alumne surten enriquits. Es genera un fluir molt interessant. El mateix passa quan toques molts instruments. Saps que hi deu haver un fil, un moviment que doni continuïtat a tot. Aquestes capes de formació són les que em permeten sentir-me i ser lliure, i prendre consciència del que puc fer amb qualsevol instrument".