PERFIL

Santiago Pedraz: el jutge de l’Audiència Nacional que incendia el cor

  • El magistrat protagonitza un idil·li amb Esther Doña, viuda del marquès de Griñón, que s’ha convertit en el xafardeig de tardor de la premsa rosa

Santiago Pedraz: el jutge de l’Audiència Nacional que incendia el cor
2
Es llegeix en minuts

No forma part del clan Mohedano. Ni tampoc es tracta del típic serf de la telerealitat disposat a tot per un míser minut de fama. Inesperadament, l’home més buscat aquestes setmanes per la premsa rosa és Santiago Pedraz, un habitant de Salamanca de 63 anys que va esquivar els gens de la calvície i que, sense la toga, sembla més un dandi del barri de Salamanca que un mediàtic jutge de l’Audiència Nacional. 

Fins ara, el primer dels set fills del periodista Santiago Pedraz Estévez, un antic subdirector de l’Agència Efe, era conegut per portar casos tan polèmics com la caixa b del Partit Popular, els Pujol i la mort del camerògraf José Couso a Bagdad. No obstant, aquest estiu, el seu currículum s’ha vist entelat per una bomba informativa aliena a la judicatura: la seva relació amb Esther Doña, la viuda de Carlos Falcó, abans marquès de Griñón, mort el 20 de març de 2020 víctima de la Covid-19. 

«Estic enamorat i no vull amagar-me’n»

Després de ser capturats besant-se a Madrid, la parella va disfrutar l’agost d’unes vacances a bord d’un iot. Doña, 19 anys més jove que ell, només va esmentar el jutge en un cursi ‘post’ a Instagram. Però el que ningú esperava és que, el passat 29 de setembre, tots dos volguessin posar per a la portada de la revista ¡Hola!. Lluny queden aquells dies en què Baltasar Garzón admirava la discreció del seu bon amic.

«Soc aquí, al costat d’Esther, perquè n’estic enamorat i no vull amagar-me’n. Quan algú estima, vol cridar-ho als quatre vents», va asseverar Pedraz en l’exclusiva. Tot i que les paraules de la socialité malaguenya van cridar més l’atenció: «Crec que ja estava escrit. Fa uns anys, Carlos Falcó va comentar en una reunió amb amics una cosa que em va sorprendre: ‘El dia que jo no hi sigui, ¡Santiago és l’home que m’agradaria per a Esther!’». La polèmica estava servida. 

Un culebró que va a més

Notícies relacionades

L’exdona de Pedraz, amb qui va estar casat durant gairebé dues dècades fins a 2018 i amb qui té un fill de 10 anys, la periodista Paula Arenas, no ha volgut entrar en el tema. Però l’advocada Sylvia Córdoba, la seva nòvia fins fa uns mesos, ja n’aireja els draps bruts.

Si bé a principis de mes va explicar a LOC que el jutge mai va tenir el coratge de dir-li que estava amb una altra dona (de fet, assegura que es va assabentar de l’idil·li a través de les xarxes), aquesta setmana ha atacat des de les pàgines de la revista Lecturas. A més d’afirmar que s’ha «sentit humiliada», Córdoba ha remarcat que Doña va començar a escriure missatges molt intensos al seu ex quan va morir el marquès de Griñón. A falta de nous capítols, l’Audiència Nacional està resultant molt més entretinguda que Cantora.