‘Terror de Estado’

Louise Penny, la novel·lista que fa realitat en un llibre el pitjor malson de Hillary Clinton

Louise Penny, la novel·lista que fa realitat en un llibre el pitjor malson de Hillary Clinton
2
Es llegeix en minuts
Carol Álvarez
Carol Álvarez

Subdirectora d'El Periódico

Especialista en Cultura, societat, Barcelona

ver +

Hillary Clinton, ex secretària d’estat dels EUA i profunda coneixedora de les interioritats i el funcionament de la Casa Blanca, tenia un malson: un complot terrorista al cor del Deep State. I aquest és justament el punt de partida del thriller polític que ha escrit a quatre mans amb la reconeguda novel·lista canadenca Louise Penny, Terror de estado, que surt a la venda el 12 d’octubre als EUA i el novembre a Espanya, de la mà de Salamandra. 

Terror de estado

Salamandra

Penny, l’autora del popular inspector Armande Gamache, votat com el millor detectiu de tots els temps pels lectors del Washington Post, explica que Clinton i ella són vells amics i que quan l’editorial Simon and Schuster els va proposar aquest projecte s’hi van sumar entusiasmades. Clinton té set llibres publicats, des de la seva biografia fins a un conte infantil i un altre per avivar consciències escrit al costat de la seva filla Chelsea. Però res d’aquesta magnitud i molt menys al costat d’una mestra del suspens com Louise Penny.

Three Pines

La canadenca, que ha publicat totes les seves novel·les a Espanya a Salamandra Black, té a les llibreries 17 entregues de les investigacions de Gamache, només la meitat traduïdes fins al moment al castellà. La majoria estan centrades en el bucòlic poble imaginari de Three Pines, entre frondosos boscos canadencs, un lloc plàcid on tots es coneixen i el bistrot és el lloc de reunió on aniries a prendre alguna cosa en pijama, però on de sobte, de tant en tant, un crim misteriós sacseja la comunitat.

L’acció del nou llibre de Penny i Clinton no tindrà res a veure amb això, no obstant, tot i que sí que reivindica el valor de les protagonistes, investigadores col·legues de mitjana edat. 

Per a Penny ha sigut «una experiència increïble entrar al Departament d’Estat, a la Casa Blanca, en la ment de la secretària d’Estat quan una crisi d’alt nivell explota». Clinton explica al seu torn el seu entusiasme pel projecte, que va anar creant-se a partir de trobades per Zoom durant la pandèmia. L’ex primera dama s’ha llegit totes les novel·les de Penny i «adora» els seus personatges.

Louise Penny, que va començar la seva carrera literària amb 40 anys després d’aparcar la seva professió de periodista, animada pel seu marit, està molt bolcada en la seva comunitat de lectors i els clubs de lectura al seu voltant.

Amb un ‘newsletter’ mensual, posa al dia els seus nombrosos fans de tots els esdeveniments que organitza, alhora que reflexiona sobre l’actualitat i comparteix els seus moments quotidians i íntims, com va fer fa uns mesos amb el mal moment que va travessar per la mort del seu marit, en qui es va inspirar per crear l’inspector Gamache.

Notícies relacionades

Els seus gossos, els seus passejos, les seves activitats per recaptar fons i les seves anades i vingudes per diferents localitats per promocionar la seva activitat la podrien perfectament convertir en un personatge més de les seves novel·les.

La sèrie, per fi

En el seu últim ‘newsletter’, Penny va compartir amb els seus seguidors la primícia que tots esperaven: el seu món de ficció saltarà de les pàgines dels llibres a la televisió en una nova sèrie que es dirà ‘Three Pines’ i que està produïda per Left Bank, que és darrere també d’altres sèries exitoses com ‘The crown’, ‘Wallander’ o ‘Outlander’ .