Perfil

Jessica Springsteen: el salt olímpic de la filla del Boss

  • L’amazona amb cognom rocker ha passat de muntar ponis a la granja familiar a colar-se a l’equip dels EUA per als Jocs de Tòquio

Jessica Springsteen: el salt olímpic de la filla del Boss
2
Es llegeix en minuts
Rafael Tapounet
Rafael Tapounet

Periodista

Especialista en música, cinema, llibres, futbol, críquet i subcultures

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ser fill d’arximilionari no és un requisit imprescindible per dedicar-se a l’equitació, però hi ajuda molt. La llarga nòmina de fills del primer cercle de la plutocràcia que han volgut agafar les regnes de les seves vides pujats en un cavall de competició ho prova de manera concloent, de Cayetano Martínez de Irujo a Georgina Bloomberg, passant per Zara Tindall-Phillips (la neta favorita d’Isabel II), Marta Ortega, Haya de Jordània, Athina Onassis, Carlota Casiraghi i tants d’altres. Noms que apareixen indistintament a les revistes ‘Horse & Hound’, ‘¡Hola!’ i ‘Forbes’. Però no tots els membres d’aquest exclusivíssim club reuneixen les aptituds ni l’esperit de sacrifici necessaris per arribar a dalt de tot en un esport en què les possibilitats d’èxit, tot i que depenen en bona mesura del desemborsament que s’ha fet per adquirir un bon animal, exigeixen també un plus extra de dedicació.

La més sonada irrupció en l’elit de l’hípica d’un fill de famós en els últims anys ha sigut sens dubte la de l’amazona Jessica Rae Springsteen (Los Angeles, 1991), filla del matrimoni format per Bruce Springsteen, rocker de fama planetària, i Patti Scialfa, corista i guitarrista a l’E Street Band amb tres discos al seu nom. A diferència d’alguns companys de disciplina esportiva de cognom rutilant, Jessica Springsteen sembla haver heretat l’ètica de l’esforç que sempre ha caracteritzat el seu popularíssim pare i, als 29 anys (una edat encara jove per a un genet), s’ha fet un lloc entre els quatre integrants de l’equip olímpic d’equitació que representarà els Estats Units entre el 3 i el 7 d’agost als Jocs de Tòquio.

Una mudança decisiva

Notícies relacionades

No consta que Bruce Springsteen sentís, almenys fins fa relativament poc, una passió desbordant pel món dels cavalls, més enllà de la potència dels motors dels cotxes que apareixien a les lletres d’algunes de les seves cançons més emblemàtiques. No obstant, sí que va tenir una influència decisiva en la vocació de la seva filla des del moment en què va decidir, juntament amb la seva dona, traslladar la llar familiar de la voluptuosa Los Angeles a una granja de 153 hectàrees a Colts Neck, Nova Jersey, a un pas de Freehold, la ciutat on va passar la seva infància. Allà van créixer els tres fills de la parella (per ordre de naixement: Evan James, Jessica Rae i Sam Ryan) envoltats de gallines, cabres, porcs, estruços i, per descomptat, cavalls.

Des que als quatre anys va començar a muntar ponis, Jessica Springsteen va mostrar una insòlita determinació que el seu famós pare no va tenir més opció que aplaudir i secundar. Després d’anys de conciliar els salts, els estudis (es va graduar en Psicologia per la Universitat de Duke) i el món de la moda, la filla del Boss fa un lustre i mig que està plenament dedicada a la seva carrera esportiva, en què ha obtingut triomfs remarcables que l’han col·locat a la tercera posició al rànquing de la Federació Eqüestre dels EUA (i la 27a del món). A Tòquio competirà muntant un frisó belga de 12 anys anomenat ‘Don Juan van de Donkhoeve’. Amb un nom així, qualsevol resultat per sota del diploma olímpic semblarà decebedor.