PROTAGONISTA DE ‘LA VIUDA NEGRA’

Florence Pugh: aquí arriba el relleu de Scarlett Johansson a Marvel

  • Després de ‘Lady Macbeth’, ‘Midsommar’ i ‘Mujercitas’, l’actriu assenta la seva dominació cultural com la superespia Yelena Belova de la imminent ‘Viuda Negra’

  • Sophia Di Martino, Lady Loki fa passos cap a l’estrellat

Florence Pugh: aquí arriba el relleu de Scarlett Johansson a Marvel
2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tot i que costi de creure-ho, atès el seu caràcter ja emblemàtic, només fa set anys que Florence Pugh va estrenar la seva primera pel·lícula, aquella espècie de (intent de) nou ‘Pícnic en Hanging Rock’ anomenat ‘The falling’, en què ella i Maisie Williams destacaven com a principal ganxo. Entre els molts que allà la van descobrir: el director de teatre i òpera William Oldroyd, que va apostar per Pugh com a heroïna de la seva primera pel·lícula, ‘Lady Macbeth’, pictòrica i visceral adaptació de la novel·la curta de Nikolai Leskov. «Quan la vaig conèixer ho vaig tenir clar», m’explicava Oldroyd el 2017 per a ‘El Periódico’. «Tenia l’edat del personatge i era igual de temperamental. A més, no jutja el personatge. Simplement, deixa que visqui. No volia ningú que jutgés el personatge».

De la revelació com una adolescent precoç a la consagració com una jove dinàmica a l’estricta Anglaterra del XIX. Sense pel·lícules pobres pel mig, sense temps per a mitjanies. Pot ser que ‘El rey proscrito’ no complís les expectatives, però el seu Isabel de Burgh era impecable, com la Cordelia del telefilm de luxe ‘Rei Lear’, amb Anthony Hopkins al paper principal. Sigui com sigui, el seu veritable triomf del 2018 va ser l’adaptació de ‘La chica del tambor’, de Le Carré, dirigida per Park Chan-wook: era magnètica com l’actriu convençuda per dos agents del Mossad (Michael Shannon i Alexander Skarsgård) per infiltrar-se en un grup terrorista palestí que planeja atacar Europa. 

El seu gran any

I, després, el seu gran any (fins ara): 2019, una exhibició total de versatilitat per a Pugh. Aleshores la vam veure clavar papers tan diferents com l’estrella de la lluita lliure Paige (‘Peleando en familia’); la jove que tenia la beneïda idea de curar el seu dol anant a «un festival una mica boig de nou dies» a la Suècia rural (‘Midsommar’) i la tossuda artista Amy March (‘Mujercitas’), paper aquest últim que li va valer nominacions a l’Oscar i el BAFTA. 

Notícies relacionades

Si alguna cosa li faltava a Pugh per a la plena dominació cultural, era formar part de l’univers cinematogràfic Marvel. Cap problema: el 9 de juliol la veurem com a figura fraternal i probable relleu de Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) en l’esperada ‘Viuda Negra’. Pel que sembla, Pugh repetirà el paper de la superespia Yelena Belova a la sèrie ‘Hawkeye’; i probablement en molts projectes Marvel que han d’arribar. També a la seva cartera d’estrenes futures: ‘Don’t worry darling’, thriller psicològic d’Olivia Wilde, o l’adaptació de la novel·la ‘El prodigi’, d’Emma Donoghue, que prepara Sebastián Lelio (‘Una mujer fantástica’).

Adorada a les xarxes

Gairebé dos milions i mig de seguidors d’Instagram poden estar equivocats, però no amb Pugh, la natural i accessible presència a les xarxes de qui només ha contribuït al seu estrellat. Sense por (al contrari) a la rucada ni problema a promocionar la seva relació amb un home 21 anys més gran que ella (el director i actor Zach Braff), Pugh es fa estimar i respectar dia a dia. Fins i tot la seva sorpresa per aparèixer a la llista ‘Time 100 Next’ semblava genuïna.