PERFIL

Gugu Mbatha-Raw, la gran aposta de Marvel

  • L’actriu britànica torna a demostrar els seus dots camaleònics en un personatge secundari, però amb futur, de la nova sèrie ‘Loki’

Gugu Mbatha-Raw en Loki

Gugu Mbatha-Raw en Loki

2
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

No perdeu de vista el personatge de Ravonna Renslayer, respectada jutge de l’Agència de Variació Temporal, a la nova sèrie Marvel destinada a convertir-se en obsessió global: ‘Loki’, l’‘spin-off’ sobre el germà maliciós de Thor i les seves aventures més enllà de qualsevol temps i espai concrets. Segons la rumorologia, Renslayer/Mbatha-Raw podria ser una presència capital en el futur univers cinematogràfic de Marvel. Només acaba de començar a imposar la seva llei.

Seria difícil, d’altra banda, deixar de mirar Mbatha-Raw: l’actriu britànica ha demostrat des de principis de segle la seva sensibilitat i capacitat camaleònica en petits i no tan petits papers.

De ‘Doctor Who’ a ‘Belle’

Després d’estudiar a la Reial Acadèmia d’Art Dramàtic, es va deixar caure per sèries com ‘Spooks’, ‘Doctor Who’, ‘Undercovers’ (producció de J. J. Abrams) i ‘Touch’. El mateix any que (molt aviat) va acabar aquesta última, Mbatha-Raw va fer un salt en la seva carrera gràcies al seu paper protagonista a ‘Belle’, apreciada pel·lícula d’Amma Asante sobre una veritable aristòcrata mulata de l’Anglaterra del XVIII. Ella, així és, també té doble llegat: és filla d’un metge sud-africà negre i una infermera anglesa caucàsica. 

Jupiter’s Destiny

Una altra actriu hauria anat enllaçant un drama d’època rere un altre. Mbatha-Raw no: poc després la vam veure com a estrella del pop en crisi a ‘Beyond the lights’, possible influència clara de Bradley Cooper per a la seva versió d’‘Ha nacido una estrella’. L’estrella de l’actriu va semblar apagar-se lleugerament amb el desgraciat ‘blockbuster’ ‘El destino de Júpiter’ i la no massa vista ‘La verdad duele’, però va arribar al rescat el seu paisà Charlie Brooker per convertir-la en coprotagonista de ‘San Junipero’, un dels episodis més estimats de ‘Black mirror’, un dels més amorosos i un dels pocs amb final relativament feliç.

De confiança per a Disney

Notícies relacionades

Després de compartir amb Jessica Chastain el ‘thriller’ polític ‘El caso Sloane’, es va convertir temporalment en dona Disney: va enllaçar el seu paper del plomall Plumette en l’última ‘La bella y la bestia’ amb el de Sra. Murry en l’adaptació del clàssic literari infantil ‘Un pliegue en el tiempo’. Va ser infidel temporalment a la corporació acceptant un paper en una sèrie d’una altra corporació: ‘The morning show’, d’Apple TV+, en la qual exerceix com a ‘booker’ del programa-dins-de-la-sèrie. 

Però Mbatha-Raw torna a ser ara aposta forta de la companyia del ratolí. La seva Ravonna deixa empremta en els primers episodis de ‘Loki’ i Disney no s’equivocaria si acabés donant al personatge (a Gugu) una sèrie pròpia perquè es llueixi, igual que ha fet ara amb el Déu de l’Engany. 

Temes:

Sèries Cine