Indústria de l’streaming

Aquests són els imminents ‘blockbusters’ que s’estrenaran a les plataformes

  • Els canvis en la distribució i el consum propiciats per la pandèmia semblen haver arribat per quedar-se

  • Disney continua apostant per les estrenes simultànies als cines i en digital: les pròximes, ‘Viuda Negra’ i ‘Jungle Cruise’

  • Paramount+, plataforma que arribarà a Espanya, ha anunciat l’estrena d’un film original a la setmana a partir del 2022

barcelona/viuda-negra-pelicula-marvel-lucha-1563882796.jpg

barcelona/viuda-negra-pelicula-marvel-lucha-1563882796.jpg

4
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Igual que hi ha ganes de ballar, viatjar i fer coses que fins i tot no fa tant semblaven normals, hi ha ganes d’anar al cine. De fer-ho sense paranoia, amb el cap realment posat a la pantalla i no tant en què tussi l’espectador veí. Als Estats Units, la primera gran estrena postpandèmica ha sigut rebuda amb encara més fervor de l’esperat pels analistes: uns 57 milions de dòlars va recaptar ‘Un lugar tranquilo 2’ durant el cap de setmana passat del Dia dels Caiguts. És a dir, gairebé el mateix obtingut per ‘Tenet’ durant tota la seva etapa a la taquilla nord-americana. Paramount no es va equivocar, certament, al guardar la pel·lícula de John Krasinski per a temps millors en lloc de vendre-la a algun streamer, com va fer amb ‘El rey de Zamunda’, ‘El juicio de los 7 de Chicago’ i ‘Borat, película film secuela’. 

Hi ha esperança per a les sales, el que no significa que tot hagi de tornar a ser igual que abans. Com explicàvem en aquestes mateixes pàgines fa uns mesos, el tradicional model de finestres d’exclusivitat, basat en períodes d’explotació durant un temps determinat en territoris específics, ha explotat en diverses direccions: tot sembla assenyalar que seguirem, almenys de moment, veient estrenes simultànies a les sales i les plataformes, o veient les estrenes de cine a casa molt abans del que era habitual.

El cas d’‘Un lugar tranquilo 2’ és un exemple bastant clar: tot i que saludada com el principi del retorn a la vida, es podrà veure a Paramount+ només 45 dies després de l’estrena. La plataforma de ViacomCBS, encara sense data de llançament a Espanya, ha anunciat que estrenarà una pel·lícula original a la setmana a partir del 2022. Ja aquest dijous que ve estrenarà ‘Infinite’, un ‘thriller’ de ciència-ficció dirigit per Antoine Fuqua i protagonitzat per Mark Wahlberg. 

Els plans de Disney, Warner i Amazon

Després d’obrir la caixa dels trons estrenant ‘Mulán’ directament a la seva plataforma per un preu addicional, el gegant corporatiu Disney continua assajant maneres de capturar el màxim de globus oculars en qualsevol circumstància. Almenys mentre la pandèmia no s’estabilitza realment en l’àmbit global, continuarà oferint estrenes simultànies. Després de la recent estrena de ‘Cruella’, el 9 de juliol arribarà ‘Viuda Negra’, l’esperat títol de l’MCU sobre el retrobament de Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) amb la superespia Yelena Belova (Florence Pugh). Unes setmanes després, el divendres 30, arribarà l’adaptació de l’atracció ‘Jungle Cruise, dirigida pel barceloní Jaume Collet-Serra (‘L’òrfena’, ‘Infierno azul’) i amb Dwayne ‘La Roca’ Johnson i Emily Blunt com un capità d’embarcació i una científica a la recerca d’un arbre mític amb poders curatius, respectivament. Cadascuna sortirà a Disney+ per 21,99 euros addicionals. Però res extra costarà ‘Luca’, la nova de Pixar, estrenada exclusivament a la plataforma el divendres 18 de juny.

D’altra banda, Warner Bros. ha mantingut la seva polèmica promesa i les seves grans produccions de cine continuen estrenant-se simultàniament a HBO Max als Estats Units. Queda saber si l’experiment durarà més enllà del 2021. De moment, la idea servirà a molts espectadors per veure aquesta setmana ‘Expediente Warren: Obligado por el demonio’, i la pròxima, l’esperat musical ‘En un barrio de Nueva York’, que arribarà a Espanya una setmana després. Continua sense haver-hi una data de llançament per a HBO Max al nostre país (serà en el segon semestre de l’any), però probablement no s’hagi d’esperar a aquest ‘update’ per veure a HBO la seva pel·lícula original ‘No sudden move’, un ‘thriller’ d’època de Steven Soderbergh amb un repartiment coral de luxe.

Notícies relacionades

Queda saber com afectarà els consumidors la recent fusió de WarnerMedia amb Discovery Inc., ja batejada com a Warner Bros. Discovery, així com la recent compra del mític estudi MGM per Amazon. Els primers semblen centrats en l’expansió de Discovery+ i HBO Max, que el 29 de juny aterra a Llatinoamèrica. Encara és aviat per saber quins títols de MGM es podran veure a Prime Video i quan començaran a incorporar-se al catàleg. ¿S’estrenarà la nova de Bond, ‘Sin tiempo para morir’, a la plataforma en comptes dels cines? La decisió no és només de Bezos: el 50% de la franquícia pertany a la família Broccoli i la seva companyia Eon Prods.

‘Blockbusters’ marca Netflix 

No només Paramount pot presumir de xifres: també Netflix, al contrari que la majoria dels streamers, s’anima últimament a airejar números, com els 72 milions de llars que van provar de veure ‘Ejército de los muertos’ en les seves quatre primeres setmanes al catàleg. Entre les pel·lícules originals de Netflix més esperades per a la resta d’any, capaces de robar atenció a estrenes sonades de cine, figuren la trilogia ‘La calle del terror’ (2, 9 i 16 de juliol) o els ‘thrillers’ ‘Sweet girl’ (20 d’agost), amb Jason Momoa com a principal reclam, i ‘Beckett’ (27 d’agost), aquesta coliderada per Alicia Vikander i John David Washington i produïda per Luca Guadagnino.

Temes:

Cine