Manolo Cardona i Carolina Miranda: l’idil·li inflamable de ‘¿Quién mató a Sara?’

  • Els actors donen vida a uns personatges tipus Romeu i Julieta en l’últim fenomen inesperat de Netflix

  • Abans de protagonitzar aquesta barreja de ‘thriller’ i culebró, ella es va foguejar en serials i ‘realities’, i ell va aparèixer a ‘Sin tetas no hay paraíso’

2
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

Tret de comptades excepcions, hi ha un contracte implícit entre els consumidors voraços de sèries i aquells que salten a la fama o necessiten preservar-la com l’oxigen: com més èxit, més obligació de deixar que el públic entri a les seves vides. I com més global és un títol, més imperatiu es torna aquest afany per saber com les actrius i actors traspassen la línia que separa la ficció de la vida privada. Això acaba de succeir amb ‘¿Quién mató a Sara?’, el culebró mexicà que ha dirigit José Ignacio Valenzuela i té com a protagonistes Carolina Miranda, que encarna Elisa Lescano, la jove que, per amor, prefereix renunciar al seu llinatge i fer causa amb Alex Guzmán, l’home assedegat de venjança protagonitzat per Manolo Cardona.

«Jo estic amb tu, Alex, ¿saps com m’està costant estar amb tu i no sentir-me tota una traïdora amb la meva família?», li diu en un moment clau de la història, i, a jutjar per les seves pròpies confessions, és molt possible que l’escena hagi sigut repetida més d’una vegada fins a aconseguir el to indicat. No és que Miranda sigui perfeccionista. Moltes vegades és vençuda pels nervis i, fins i tot, el pànic. «Només vull sortir corrents», diu encara, als 31 anys i després de diversos rodatges.

Moda i negocis

Va arribar a l’actuació per atzar. El seu fort era abans el modelatge, i fins i tot els negocis. Als 19 anys havia fundat una empresa. Tot va canviar quan aquesta mexicana d’ulls grisos que havia nascut a Guanajuato va ser descoberta per un productor. Va debutar fa nou anys a ‘Los Rey’, un culebró de TV Azteca. Es va integrar al ‘reality’ ‘La Isla’. Va ser La Coyote de la popular ‘Señora Acero’.

Abans de ser Elisa, quan el seu abast global era limitat, deia que li agradava la soledat perquè, entre altres coses, podia pintar, llegir, veure pel·lícules, escriure poesia i dedicar-se a la seva família. Llavors va arribar ‘¿Quién mató a Sara?’ Agraeix haver interpretat un personatge «fort i aguerrit, en contra del masclisme». Ja té 900.000 seguidors a Instagram. 

Cine, ‘realities’ i producció

Notícies relacionades

A Cardona, l’altra part de l’inflamable idil·li, no li agrada que defineixin la sèrie com un culebró. «És un thriller, una història de misteri en el millor estil d’Agatha Christie; té suspens, amor, acció». Cardona és colombià. Valenzuela va pensar en ell després de veure’l a ‘María Magdalena’. TV Azteca, de la mà de Sony, va portar a la pantalla el personatge bíblic i a Cardona li va tocar representar Jesús, amb el seu calvari inclòs. I es va fer el miracle: Cardona va ser el fill de Déu sense haver llegit ni una pàgina de les Escriptures. «Al fer-ho, vaig entendre que hi ha moltes males interpretacions sobre la paraula i les paràboles de Jesús». 

Abans d’això, va fer anuncis a Cali i després va acumular experiència televisiva dins i fora del seu país. El 2009 va participar en la versió espanyola de ‘Sin tetas no hay paraíso’. El seu nom està inscrit en gairebé 20 pel·lícules, entre elles la trilogia ‘Rubirosa’ i la recent ‘Guerra de Likes’. Va tenir també la seva incursió en els ‘realities’ i la producció. I així li va tocar el torn a ‘¿Quién mató a Sara?’ «És la meva feina com a actor poder interpretar personatges de diferents nacionalitats, aquí em va tocar fer de mexicà».

Temes:

Netflix Sèries