Dominique Druckman: una de famosa de mentida

L’aspirant a actriu surt a la palestra d’un dia per l'altre gràcies a un documental que busca destapar les trampes de l’èxit digital.

Dominique Druckman: una de famosa de mentida
2
Es llegeix en minuts

La fama es mesura ara en K. O el que és el mateix, en milers (K) de seguidors, i no importa gaire com s’aconsegueixen. El propòsit del documental ‘Fake famous’, estrenat a la plataforma HBO, és revelar el món no tan glamurós que s’amaga darrere d’un perfil d’Instagram. Una cosa semblant a un ‘experiment-reality’ que té com a repte convertir ràpidament persones anònimes en ‘influencers’ combinant trucs de màrqueting per fer créixer una comunitat de fans entorn d’aquestes figures (compra de seguidors, viatges inventats i falsos patrocinis inclosos). Entre les aspirants a aquestes estrelles digitals hi ha Dominique Druckman. Una noia de tantes de 26 anys, de bellesa prototípica, sense genialitat destacada i aspirant a actriu. 

Com tants altres milers de compatriotes nord-americans, després de llicenciar-se en interpretació, va deixar la seva Florida natal per emprendre el camí de la meca del cine. Quan va estar instal·lada a Los Angeles, va topar amb la realitat: a Hollywood no hi ha lloc per a tothom. Centenars de càstings, participacions en pocs treballs i irrellevants (sèries B de terror, pel·lícules estudiantils...) i unes quantes feines de supervivència més tard, Druckman es va presentar al càsting de ‘Fake famous’ amb l’esperança d’aconseguir un paper. Va ser seleccionada, però no per donar vida a un personatge qualsevol, sinó que ella mateixa es va convertir en el seu propi personatge fingint una vida formidable de luxes, capricis i regals.

Celebritat a les xarxes

L’engranatge es va posar en marxa i el resultat ha sigut sorprenent. El director de la producció, Nick Bilton, ha aconseguit que, partint de res, la jove es converteixi en escassos mesos en una de famosa d’Instagram que acumula prop de 350 K de seguidors (és a dir, 350.000, quan en tenia uns 1.000 al començar el rodatge).

Notícies relacionades

Autèntica revelació de ‘Fake famous’, ara s’ha convertit en tota una celebritat a les xarxes, apareix a les pàgines de la premsa rosa del seu país, comparteix saraus amb estrelles de veritat, viu d’ingressos publicitaris a canvi de publicacions al seu perfil i ha aconseguit que un bon agent s’encarregui de la seva carrera. Però hi ha més coses: la seva comunitat és tan nombrosa que confessa davant les càmeres del documental: «Aquest projecte m’ha obert les portes a altres oportunitats. Vaig anar a una audició i una dona va sortir i em va dir, ‘¿Ets la Dominique? Estem molt contents de conèixer-te’. Mai m’havien rebut així a un càsting. Un parell d’hores després m’havien contractat. Mai havia aconseguit una feina tan ràpid».

«El paper de la meva vida»

A una entrevista oferta a refinery29.com explica com se sent després de l’experiència: «El dia a dia com a ‘influencer’ és més divertit que la meva anterior vida». «Però no vull convertir això en la meva professió, perquè és una feina a temps complet, i el meu fort és l’actuació. Em prenc aquest projecte com el paper de la meva vida. Mentrestant, em continuo formant», afegeix semblant tocar de peus a terra. La situació és tan absurda que d’una denúncia del sistema de funcionament de les xarxes n’ha nascut una altra estrella digital. Ara caldrà veure si aconsegueix brillar per mèrits propis també davant les càmeres.