Alicia González & Gema Gámez

Vides paral·leles

Les actuals esposes de Rodrigo Rato i Miguel Blesa comparteixen trajectòries molt similars esquitxades de coincidències.

fcasals37605392 combo170309142020

fcasals37605392 combo170309142020

3
Es llegeix en minuts
Juan Fernández
Juan Fernández

Periodista

ver +

Els camins de la corrupció són inescrutables i propicien inesperats companys de viatge. Els destins de l'empresària Gema Gámez i la periodista Alicia González no estaven cridats a trobar-se, però avui tenen en comú ser les segones esposes joves de dos dels homes més vilipendiats per la societat després d'haver conegut les més altes cotes d'èxit, poder i riquesa d'aquest país: Miguel Blesa i Rodrigo Rato.

Les cares més visibles de les malifetes financeres perpetrades a Bankia, condemnats a sis i quatre anys de presó pel cas de les targetes 'black', han sabut recentment que se salven, almenys de moment, d'entrar a la presó, encara que es tornaran a trobar al jutjat per la resta de processos que encara tenen oberts. Les seves dones, en canvi, saben des de fa temps que tenen vides paral·leles.

LA JOVENTUT

Gema Gámez i Alicia González comparteixen una particular simetria numerològica en relació amb les seves edats i les dels seus marits i les seves ex. Nascudes les dues el 1971 i 1972 -avui tenen 45 i 46 anys- les dues van enamorar -i es van enamorar de- dos madurs prohoms de la vida pública espanyola, casats i amb família, de qui els separen dos espais de temps semblants: Blesa supera en 27 anys la seva dona actual, Gema Gámez, que va arribar al seu cor per substituir María José Portela, d'edat pròxima a la del banquer. Rato, per la seva banda, és 22 anys més gran que Alicia González, la seva segona dona després de separar-se de Gela Alarcó, que té els mateixos anys que l'exministre.

PASSIÓ A L'OFICINA

Gámez i González van conèixer els seus marits allà on la saviesa popular menys ho aconsella: a la feina. La periodista formava part del gabinet de premsa del ministre i com sol passar el contacte porta l'afecte. Rato acabaria abandonant la seva llar familiar per marxar a viure amb el seu nou amor, que el va acompanyar a Washington quan ell va accedir al càrrec de director gerent de l'FMI el 2004. A ella s'atribueix el precipitat retorn de Rato a Madrid el 2007, abans que s'acabés el seu mandat.

Gámez i Blesa van creuar els seus passos quan ella treballava en la divisió del mercat de capitals de Cajamadrid i ell presidia l'entitat. Van mantenir en secret l'idil·li durant un temps, en què ella va continuar adreçant-se-li com «el meu president», i només va sortir a la llum quan Blesa va abandonar el banc a finals de 2009. Ella va seguir els seus passos uns mesos després.

FIDELS I DISCRETES

Notícies relacionades

A partir de 2012, l'esclat de processos judicials relacionats amb Bankia va fer caure en desgràcia Blesa i Rato, però les seves llavors nòvies es van mantenir al costat seu, fins i tot quan més forta era la tempesta, encara que sempre en un segon pla. Alicia González és responsable de l'àrea d'economia internacional del diari 'El País' i només en alguna ocasió s'ha atrevit a defensar a les xarxes socials el dret a la presumpció d'innocència del seu marit. Gema Gámez va muntar una pelleteria al barri de Salamancade Madrid, després de deixar el banc i en aquest temps s'ha mostrat reticent a aparèixer als mitjans. La parella viu en una exclusiva urbanització privada als afores de Madrid.

CASAMENTS DESLLUÏTS

Ni Gámez ni González han tingut els casaments que havien somiat. La periodista es va casar amb Rato el setembre de 2015 en una secreta cerimònia celebrada en una finca familiar de l'exministre situada al nord de Madrid. Blesa pensava ratificar la seva nova vida amb un gran casori, però el jutge Elpidio Silva el va enviar a la presó uns dies abans. Finalment, la cerimònia es va posposar quatre mesos i va tenir lloc l'octubre de 2013, tot i que amb la meitat de convidats inicialment previstos.