ÁLEX BLANCO 16 anys

«He après la importància de la voluntat»

1
Es llegeix en minuts

Amb el seu 1,60 d'estatura, l'Álex Blanco pesava fa un temps 80 quilos. Aquest sobrepès li provocava problemes diversos d'esquena i també sobrecàrrega als genolls, de manera que s'havia de col·locar uns aparells especials per dormir. Ara pesa 65 quilos. «He après la importància de la voluntat. Si l'he tingut per perdre 15 quilos, crec que puc fer moltes més coses», afirma orgullós.

Álex, estudiant d'informàtica, és el més veterà del grup d'adolescents que s'entrenen tres dies a la setmana a la Blume, derivat per l'Hospital Sant Joan de Déu. Durant els dos primers anys no va perdre gairebé pes, encara que li va servir per començar a fer esport seriosament. «Al principi va ser molt dur. No pensava que seria així», confessa. L'any passat, per fi, va decidir fer cas al seu pare, que li insistia que caminar més li serviria per aprimar-se. «Vaig començar a fer excursions i em vaig apuntar a la Cursa d'El Corte Inglés. El meu pare m'hi va portar i la vaig córrer amb la meva mare», explica.

Notícies relacionades

Els doctors, a més a més, li van prescriure una dieta estricta. «Em van treure tots els greixos i va ser difícil durant les primeres setmanes, però va tenir la seva recompensa. Això em va fer sentir bé amb mi mateix i més a gust, perquè em noto més lleuger», relata. Sembla tenir molt clars els seus nous hàbits nutricionals i també haver assumit que els canvis són per sempre. «Segueixo menjant aliments salats, però ja no provo la xocolata. M'encantava, però ara ja no», reconeix amb l'aspecte seriós.

«La meva mare també té sobrepès. La veritat és que no menja gaire, però el que l'engreixa és picar. Jo això he sabut controlar-ho, però ella no», afegeix. La voluntat que la mare de l'Álex no ha aconseguit per a si mateixa sí que l'ha trobat per portar el seu fill de Sant Feliu a Esplugues dos dies a la setmana durant tres anys perquè es pugui entrenar amb el seu grup. «La sessió de divendres me la salto», confessa el noi. El compromís de la família ha sigut clau perquè l'Álex estigui resolent el seu problema de sobrepès. «Ara ens portem molt millor. Abans ens enfadàvem més perquè sempre m'estaven repetint que m'havia d'aprimar».