LES GERMANES DEL PRESIDENT ELECTE

Maryanne i Elizabeth: les discretes Trump 'sisters'

«¿On són les meves germanes?», va preguntar Donald Trump a l'aparèixer després de saber-se el guanyador del dia. No van aparèixer, però aquí els expliquem qui són.

tcendros36221833 mas periodico  donald trump is the fourth of five children  161110104949

tcendros36221833 mas periodico donald trump is the fourth of five children 161110104949

2
Es llegeix en minuts
Teresa Cendrós
Teresa Cendrós

Periodista

ver +

Quan dimecres passat a la matinada un satisfet Donald Trump va comparèixer, al cèntric Hilton Midtown de Nova York, davant els seus supporters -i el món sencer- per fer el seu discurs de vencedor a les presidencials dels EUA, va tenir, com si fos guanyador d'un Oscar, el seu moment agraïments. I, entre les primeres persones que el multimilionari va esmentar: les seves dues germanes. «¿On són?», va buscar amb la mirada sense èxit. «Bé, és que són molt discretes», va dir de seguida per disculpar Maryanne i Elizabeth de no ser al seu costat .

Però, ¿qui són aquestes «discretes» dones a qui fins ara no coneixíem? Els les presentem: Maryanne Trump Barry (1937) és la gran dels cinc germans, i Elizabeth Trump Grau (1942), la tercera. La primogènita porta el nom de la seva mare, una emigrant escocesa de cognom MacLeod, que es va casar el 1936 amb el constructor Fred Trump, i el matrimoni va formar la seva llar a Queens, sector rics. La petita es diu com la seva àvia paterna, Elizabeth Christ, matriarca de l'imperi, nascuda a Alemanya, igual que el seu marit, Frederick Trump, que va morir amb 49 anys, i que mai va arribar a veure florir el seu negoci immobiliari.

JUTGE I BANQUERA

Maryanne i Elizabeth són molt semblants físicament: teutones, altes, rosses i grans aficionades a la laca -¿cosa de família?-, res a veure amb l'estil de dona sexi, de passarel·la, del qual s'ha envoltat sempre el president electe.

Totes dues han tingut carreres apreciables -al marge de la corporació Trump- malgrat pertànyer a una generació de dones que no ho ha tingut fàcil. Maryanne és jutge federal, si bé, actualment, a causa de l'edat (gairebé 80 anys), exerceix només d'emèrita. Elizabeth segueix sent executiva del Chase Manhattan Bank a Nova York. 

molt semblants: teutones, altes, rosses i grans aficionades a la laca per als cabells

La gran dels Trump, que no va començar a estudiar Dret fins que el seu fill David -fruit del seu primer matrimoni amb el pilot militar David Desmond, del qual es va divorciar el 1980- va ser grandet, es va foguejar com a lletrada a l'oficina del fiscal del districte de Newark. En aquella època va conèixer John

Barry, advocat amb connexions polítiques entre els clients del qual hi havia Donald Trump, i es va casar amb ell el 1982. Maryanne -que usa el cognom Barry des d'aleshores- va enviudar fa 16 anys. Avui, la magistrada resideix en un apartament de la 5a Avinguda amb vista a Central Park, i està molt ben considerada pels seus companys de judicatura, diversos dels quals han confessat que van saber fa poc la condició de germaníssima de la seva col·lega.

"SIGUES TU MATEIX"

Donald Trump sempre ha tingut en gran consideració la seva germana gran, amb qui es porta nou anys. Va revelar fa poc en una entrevista que Maryanne és una de les seves conselleres més estimades i que durant la campanya ha intentat seguir la seva única recomanació: «Em va dir: 'Sigues només tu mateix i ho faràs molt bé».

Notícies relacionades

Elizabeth, que no ha tingut fills, es va casar, madureta, el 1989, als 47 anys, amb un productor de documentals divorciat, James Grau, que continua sent el seu marit.

¿I els germans masculins del polític acabat d'arribar? Doncs se'n sap poca cosa. Fred, el primogènit, va morir alcoholitzat als 43 anys. I el benjamí, Robert, viu un retir daurat a Long Island.