El Bebè Yoda arriba per alegrar-te la quarantena (i la vida)

Després de l'estrena en primícia i en obert del primer capítol de 'The Mandalorian', pots continuar disfrutant d'aquesta adorable criatura verda a Disney +

baby yoda ok

baby yoda ok

3
Es llegeix en minuts

Divendres passat 22 de març, Cuatro estrenava en primícia i en obert el primer capítol de The Mandalorian i, no ho neguis, des d’aleshores no has deixat de pensar en el seu petit i adorable personatge, el Bebè Yoda. Per sort, no has d’esperar gaire per seguir disfrutant de la criatura més adorable de l’univers Star Wars (ho sentim, BB-8) perquè dimarts 24 de març arriba per fi a Espanya Disney +, on podràs veure tota la sèrie. ¡I l’oferta de llançament –que finalitza aquest dilluns– és de només 5 euros al mes!

En temps de quarantena, havent de passar llargues i llargues hores a casa i amb aquesta increïble promoció sobre la taula, és gairebé impossible dir no a la nova plataforma de ‘streaming’. Allà, entre prínceps i princeses, animals i joguines parlants i herois amb el segell Marvel, aquesta verda criatura promet convertir-se en una de les grans estrelles de la factoria.

¿Qui és ‘The Mandalorian’?

¿Qui és ‘The Mandalorian’?

I és que tota la crítica, tot internet, tot el món, tota la galàxia... estima bojament aquesta bestiola d’orelles punxegudes, ulls enormes (tipus gat de Shrek) i tot just uns centímetres d’altura de la mateixa espècie que el llegendari mestre Jedi de la trilogia original. Però, ¿quin paper juga a ‘The Mandalorian’ aquest personatge a qui es refereixen només com «el nen»?

En la sèrie exclusiva de Disney +, la primera amb imatge real de la saga, el xilè Pedro Pascal (Javier Peña, a Narcos), s’amaga rere el casc i l’armadura de Mando, un solitari caçarecompenses mogut, com tot mercenari, pels diners. No obstant, la seva vida farà un gir radical quan es trobi en el seu camí amb un ésser fascinant. Sí, ens referim a Yodeta.

Un ‘western’ espacial amb picades d’ullet a la saga Star Wars

Un ‘western’ espacial amb picades d’ullet a la saga Star Wars

Anar més enllà seria revelar massa detalls d’aquest western sideral que transcorre entre espases làser i naus espacials en un anàrquic període després de la caiguda de l’Imperi Galàctic. Sí que cal destacar que ‘The Mandalorian’ és una història independent, sense connexió directa amb les pel·lícules de ‘Star wars’ estrenades als cines, tot i que els fans hi trobaran moltes picades d’ullet a l’univers ideat per George Lucas. Sense anar més lluny, el nostre protagonista procedeix del planeta Mandalore, que ja apareixia a ‘La guerra dels clons’. A més, els paisatges desèrtics i nevats, la cantina, els soldats imperials... remeten a l’imaginari clàssic de la saga.

Jon Favreau als comandaments de la nau

Jon Favreau als comandaments de la nau

Rere els vuit episodis de la primera temporada de la sèrie, hi ha es troba un dels homes de confiança de la casa, Jon Favreau. Quan no està en pantalla ajudant Iron Man, s’encarrega de produir els títols de ‘Los Vengadores’, de dirigir les últimes versions d’‘El rei lleó’ i ‘El llibre de la selva’ o de conquerir per igual crítics i fanàtics de ‘Star wars’. Ell solet.

Una advertència. Si són dels que viuen obsessionats amb el Bebè Yoda després de veure’l ahir a televisió –o en desenes de mems per internet– i pensaven donar-se un tiberi de ‘The Mandalorian’ el mateix dia 24, no ho podran fer. Segons ha anunciat Disney, els episodis s’aniran estrenant a poc a poc, setmana a setmana, com va passar originalment als Estats Units. La bona notícia és que, com han anunciat el mateix Favreau i, també, Bob Iger, CEO de Disney, la sèrie tindrà segona temporada i l’estrena s’espera abans que acabi aquest any.

Tota la saga galàctica a Disney +

Tota la saga galàctica a Disney +

Notícies relacionades

A més, per amenitzar l’espera entre capítol i capítol, els que se subscriguin a Disney + podran disfrutar de tots els títols de ‘Star wars’. I quan diem tots, és tots: L’‘Amenaça fantasma’, ‘Els últims Jedi’, ‘El despertar de la fuerza’, ‘L’Imperi contraataca’, ‘The clone wars’, ‘La venjança dels Sith’, ‘El retorno del Jedi’, ‘L’atac dels clons’, ‘Una nueva esperanza’, ‘Han Solo’, ‘Rogue One’ i, evidentment, l’última estrena, ‘L’ascens de Skywalker’.

I el millor és que, tot i que no tenim dates, sabem que hi ha molt contingut nou a l’horitzó de Disney +. De moment, estan confirmades dues sèries: una de basada en la història d’Obi Wan Kenobi i una altra en un dels protagonistes de ‘Star wars’: ‘Rogue One’, Cassian Andor (el mexicà Diego Luna).