Diligències per presumpta corrupció
Begoña Gómez denuncia Peinado i l’acusa de coordinar-se amb el PP
La dona del president del Govern destaca que les decisions de l’instructor van coincidir amb l’inici i el final de la campanya de les eleccions europees i amb un Consell de Ministres
Begoña Gómez acusa el jutge que la investiga, Juan Carlos Peinado, de prendre decisions que la perjudiquen amb la intenció d’irrompre en campanyes electorals i altres moments de transcendència política, i tot això amb la intenció d’«erosionar o deteriorar la figura» del seu marit, Pedro Sánchez, que «s’ha vist sotmès a la pressió mediàtica i política». Així consta en la querella que ha interposat per prevaricació i revelació de secrets contra l’instructor en el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), que és l’òrgan competent per investigar els jutges madrilenys i que també analitzarà la querella que ha presentat l’Advocacia de l’Estat en nom de Sánchez.
Una de les actuacions de l’instructor criticades per Begoña Gómez, concretament la citació del president del Govern com a testimoni, «una decisió sense precedents en la història democràtica del nostre país», va tenir lloc el 22 de juliol al matí, «mentre es reunia la junta directiva del Partit Popular, en una perfecta coordinació, per fer balanç de l’any abans de les vacances estivals, que òbviament va aprofitar el líder del partit per fer d’aquesta citació el centre de les seves declaracions per demanar la dimissió del president», assenyala de forma literal la querella, que adverteix que aquesta «casualitat» és la «tònica habitual en aquest procediment, que fa que, una vegada més, la decisió coincideixi amb fites polítiques».
Una urgència sorprenent
«Casualitat en la data triada per a la declaració, amb precisió i una sorprenent urgència, el 30 de juliol a les 11 hores. Últim dimarts de juliol abans de començar les vacances estivals, quan se celebra l’últim Consell de Ministres, com és sabut, ja que se celebren tots els dimarts de l’any en general, tret d’absència o viatge. En aquell Consell també es va celebrar l’habitual despatx del president del Govern amb el Rei en les seves vacances a Palma. En aquest procediment no hi ha decisió innòcua ni previsiblement intencionada ni existeixen factors sorprenents inexplicables que la facin coincidir amb el panorama polític espanyol», destaca l’escrit de l’advocat Antonio Camacho, exfiscal i exministre del PSOE.
«La citació al president, allunyada de tota la comprensió de la qual va presumir el magistrat en relació amb el senyor Almeida, es realitza sense permetre la seva declaració per escrit», lamenta el lletrat, que al·ludeix que en sentit contrari el jutge va rebutjar citar l’alcalde de Madrid, del PP, per evitar una «estigmatització» i la «desconsideració de la seva imatge», segons consta en una informació d’El Plural.
Una altra de les decisions del jutge que l’advocat de Begoña Gómez qualifica de prevaricadores és la providència de 23 de maig, en la qual Peinado sol·licita un informe sobre les visites de la Fiscalia al jutjat per interessar-se per la causa, al considerar que en feia massa, un gest que segons la querellant busca «traslladar a la Fiscalia la pressió mediàtica per la seva actuació en el procediment, que ve a retreure’s públicament». I aquesta resolució l’adopta l’instructor, especifica la querella, el 23 de maig, «coincidint amb l’inici de la campanya de les eleccions europees, donant lloc que la rocambolesca decisió es colés en tots els mitjans de comunicació aquell significatiu dia».
«Croada personal»
Notícies relacionadesTambé el 23 de maig, el dia en què començava la campanya dels comicis europeus, l’instructor va demanar una còpia del DNI de la dona del president del Govern, que, d’aquella manera, en plena campanya de les europees, posava «el focus» en Gómez «de forma mediàtica». Aquesta decisió, quan ja disposaven del seu DNI el magistrat i la Guàrdia Civil, és segons Camacho «esperpèntica», perquè evidencia «la croada personal» del jutge contra la seva defensada, que és objecte d’«una causa general iniciada, fent-se ressò de les informacions dels mitjans de comunicació sense cap versemblança que s’havien aportat amb la querella inicial i que mirava de donar veracitat a una informació que es va descobrir que era manifestament falsa».
La citació de Begoña Gómez es va produir també, ressalta Camacho, «pocs dies d’acabar la campanya electoral de les eleccions europees, deslliurant-se l’ofici per a la seva citació el 3 de juny del 2024, quan la data de votació era el diumenge 9 de juny. Així, la decisió judicial va irrompre en campanya electoral», prossegueix la querella, que destaca que Juan Carlos Peinado va incloure en la citació un apercebiment que la dona del president del Govern «havia d’acudir a la declaració i que si no compareixia podria ser detinguda». Aquest apercebiment, segons el lletrat, «no tenia empara legal però sí que va tenir gran repercussió mediàtica. La notícia va ser que la nostra representada podia ser detinguda,de manera que, tot i que era era absolutament fals, el mal ja estava fet».
- Nou recurs tàctic del barça La hipnòtica trampa de Flick
- Fons europeus Una cooperativa rep 40 milions de la UE per a 350 pisos socials
- Una generació de vidre de ferro
- Consum d’electricitat La producció rècord dels pantans que guarden energia cobreix les renovables
- La tromba a l’aeroport del Prat nega les pistes, la T1 i el pàrquing