El jutge rebutja amnistiar la trama russa del procés

El jutge rebutja amnistiar la trama russa del procés
1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Nou pas del jutge de Barcelona Joaquín Aguirre en la seva investigació per la suposada trama russa del procés. El magistrat ha rebutjat aplicar l’amnistia als 13 investigats per la presumpta ingerència de Moscou en el procés independentista i ha afegit als delictes de traïció i malversació de fons, un altre delicte per organització criminal, posant a la cúspide de la mateixa els expresidents Artur Mas i Carles Puigdemont, a qui atorga "el lideratge i control de les accions que prenien els seus quadres directius", i que, per tant, els que podien "suspendre" o "modificar" els contactes amb els representants russos, segons la interlocutòria a què va accedir aquest diari.

Notícies relacionades

El togat, a més, ha remès al Suprem la causa perquè Puigdemont i el diputat de Junts Francesc Dalmases són aforats perquè, si aquest òrgan judicial ho considera, obri una investigació contra ell per aquests mateixos delictes.

Segons el jutge, la "superficial anàlisi comparativa entre la doctrina estratègica russa" i el concepte d’"amenaces híbrides és suficient per concloure, més enllà de dubtes", que Catalunya va ser objecte d’una campanya de "confrontació informativa" durant el procés.