La llei d’amnistia ja és a la Zarzuela, pendent de Felip VI

El procediment habitual suposa que, una vegada una norma arriba a la direcció de l’Estat, el BOE la publica l’endemà

La llei d’amnistia ja és a la Zarzuela, pendent de Felip VI
1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Ja falta poc perquè l’amnistia del procés sigui una realitat. La norma més polèmica aprovada pel Congrés dels Diputats en les últimes dècades ja es troba sobre la taula del despatx de Felip VI. Segons fonts coneixedores del tràmit, l’amnistia espera a la Zarzuela que sigui firmada pel cap de l’Estat en les pròximes hores. El procediment burocràtic és que, una vegada les lleis arriben a la Casa del Rei, són sancionades i l’endemà surten publicades al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Si es compleix el termini habitual, l’amnistia completarà la seva llarga tramitació a penes 48 hores després que els espanyols hagin votat en les eleccions europees, en les quals la mesura de gràcia ha sigut un dels eixos de campanya dels partits de l’oposició. Segons el PP, el Govern de Pedro Sánchez ha demorat tot el procés per evitar que ERC i Junts poguessin vantar-se del seu èxit en plena campanya.

Fonts oficials de la Zarzuela no volen concretar els terminis, perquè recorden que mai informen d’aquests procediments. Felip VI va estar ahir en unes maniobres militars al mirador Tres Poyetes del camp de San Gregorio (Saragossa), així que s’havia deixat complir les tasques de despatx per a la tarda.

Notícies relacionades

Llarg camí

L’amnistia ha viscut un llarg camí per ser aprovada com a moneda de canvi perquè Junts i els seus set diputats recolzessin la investidura de Pedro Sánchez. El president del Govern central va començar a virar i defensar el seu "canvi d’opinió" per la convivència a Catalunya en un comitè federal del PSOE a finals d’octubre. Des d’aleshores i fins al 30 de maig, la norma va anar dissenyant-se entre sobresalts i cessions. Aquell dia de primavera, en plena campanya de les europees ja, la llei va sortir aprovada per majoria al Congrés.