Entitats sobiranistes

Lluís Llach es converteix finalment en el nou president de l’ANC

El cantautor aconsegueix els suports necessaris després d’un convuls procés d’elecció; Nohemí Zafra en serà la vicepresidenta

Lluís Llach es converteix finalment en el nou president de l’ANC
1
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va elegir ahir el cantautor Lluís Llach com a nou president de l’entitat. Ho va fer en el seu ple constituent després que, fa una setmana, cap dels candidats que es van presentar al càrrec aconseguís els suports necessaris. Llach va obtenir una majoria de 48 vots sobre 72, les dues terceres parts necessàries dels secretaris que formen part de la direcció de l’entitat independentista. El ple també va escollir l’activista sabadellenca Nohemí Zafra com a vicepresidenta de l’entitat.

La direcció de l’ANC s’elegeix en dos temps. En primer lloc, els afiliats escullen els secretaris que formaran part de la direcció. En aquesta votació, Llach ja va ser el més votat. No obstant, això no garanteix presidir l’entitat. Per aconseguir-ho, uns dies després se celebra una segona votació i, qui aconsegueix dos terços dels vots, accedeix a la presidència.

Notícies relacionades

Pugna interna

Els dos terços sempre acaben complicant l’elecció del líder de l’ANC. Aquesta vegada l’ha dificultat fins al punt que el cap de setmana passat va ser impossible elegir un president i es va haver de posposar la votació una setmana. Els problemes es deuen a la pugna interna que hi ha dins de l’entitat sobre si l’ANC s’ha de presentar a les eleccions a través d’una llista cívica o si ha d’intentar influir en els partits però mantenint-se al marge de les conteses electorals. Llach és contrari que l’ANC es presenti als comicis i s’ha hagut d’enfrontar als partidaris.

Temes:

ANC