Protestar contra la ‘sanchoesfera’ crema

Milers de manifestants van atendre sota un sol de justícia al centre de Madrid la cinquena convocatòria que el PP ha organitzat a la capital contra la llei d’amnistia que el Govern de Sánchez té previst aprovar.

Protestar contra la ‘sanchoesfera’ crema
2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Dj Pulpo, l’animador habitual dels actes del PP, era puntual ahir a la Puerta de Alcalá de Madrid per entretenir els milers de manifestants que anaven arribant a la zona. La gozadera, de Marc Anthony, i Es Mentiroso, d’Olga Tañón, punxada com a dedicatòria a Pedro Sánchez, van ser dues de les cançons que més van ballar els assistents mentre brandien banderes espanyoles, europees i cartells amb l’insult al president del Govern que ha encunyat Isabel Díaz Ayuso i que ella, pocs minuts després, repetiria en el seu discurs: "M’agrada la fruita". No tots els barons autonòmics, a primera fila, li van riure la gràcia.

"¡Som aquí per denunciar l’abús de Sánchez!", deia Dj Pulpo per mirar d’escalfar l’ambient. "¡Puigdemont pot estar per aquí passejant lliurement d’aquí a cinc dies i no passa res!", es regirava amb referència a l’aprovació final, aquest dijous, de la llei d’amnistia.

"Puigdemont, a la presó", li responien alguns manifestants a la vorera dels parells del carrer d’Alcalá, on hi havia la poca ombra del migdia. Els assistents més previsors es van emportar barrets, ulleres de sol i pots de crema per protegir-se del sol. Protestar contra Sánchez i la sanchoesfera, terme utilitzat per José Luis Martínez Almeida en la seva intervenció, crema. En tots els sentits. Alguns perquè porten diversos viatges a Madrid per respondre a la crida del PP per manifestar-se contra l’amnistia aquests mesos. Han estat cinc vegades a la capital.

Viatges a Madrid

Notícies relacionades

La primera convocatòria contra la mesura de gràcia als dirigents del procés va ser al setembre i allà hi havia Pedro Tomás, de Toledo, que va tornar a viatjar a la capital aquesta vegada. Era la tercera i estava cansat ja. "¡L’Espanya que ven Pedro Sánchez no és l’Espanya real!", deia juntament amb la seva dona i un dels seus fills. Espera que les europees del 9 de juny sigui una "resposta" potent, com demana Alberto Núñez Feijóo, perquè la diferència amb el PSOE sigui tan àmplia que el president del Govern es vegi obligat a convocar eleccions generals.

Entre el públic, hi havia fins i tot estudiants del Panjab (Índia) animats pels seus companys de màster i molts turistes que es van trobar amb la multitud a la sortida dels hotels de la zona. Alguns es quedaven una estona ballant entre la gentada, d’altres fugien de la zona amb cara d’enfadats i a la recerca d’un taxi.