Feijóo creu que el president tan sols busca vots per al 12M i el 9J

El líder del PP atribueix al dirigent del PSOE «abandó de funcions» 

Puigdemont l’empeny a una moció de confiança

Feijóo creu que el president tan sols busca vots per al 12M i el 9J

PALOMA ESTEBAN

2
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, es mostra convençut que Pedro Sánchez "es quedarà en el Govern" dilluns vinent. A l’espera de la "reflexió" que el president va anunciar en una inesperada carta ahir a la tarda –"no sé com acabarà això", va confessar el dirigent conservador en una entrevista a Onda Cero–, sí que va donar per fet en dues ocasions que el que busca el socialista és "victimitzar"-se i "mobilitzar el seu electorat i el seu partit per a les eleccions catalanes i europees". "Crec que el que passarà és que dirà que en vista de les mostres d’afecte incondicional... I per poder parar la dreta, que seguirà al capdavant del Govern. I de passada, fastiguejar la campanya a la resta i enfangar més i més", va dir.

El líder conservador va acusar el president d’"abandó de funcions" per avançar que cancel·lava la seva agenda fins dilluns, amb l’únic objectiu, va dir, de "victimitzar"-se. Va recordar que en la sessió de control ni ell ni la resta de dirigents del PP van parlar de Begoña Gómez ni de les diligències obertes per un jutjat de Madrid. "Diu coses impròpies d’un primer ministre. No sé què ha passat perquè en una sessió de control no digui res i aquesta tarda faci una carta calumniant i difamant polítics i mitjans de comunicació". Feijóo, com també va fer poc abans la secretària general, Cuca Gamarra, va incidir que el problema que té el president "és judicial i no polític".

"Aclarir tots els dubtes"

Per la seva banda, Carles Puigdemont es va pronunciar ahir en un missatge a la xarxa X (abans Twitter), informa Carlota Camps. "Desconec quines són les raons profundes que mouen Pedro Sánchez a obrir un període de reflexió sobre si val la pena continuar o no, però sovint sol fer moviments tàctics que ningú s’espera. (...) Però si no és un moviment tàctic i realment la raó és la campanya de les dretes espanyoles en contra de la seva presidència utilitzant la seva família –sé perfectament què se sent en aquest cas–, i creu que el seu lideratge s’ha debilitat com a conseqüència d’això, sempre pot presentar una qüestió de confiança i aclarir tots els dubtes que ha desencadenat aquest moviment imprevist", va assenyalar Puigdemont.

Sorpresa a Sumar

Notícies relacionades

A les files de Yolanda Díaz la notícia va ser rebuda amb estupor, i diferents veus alimentaven la idea que Sánchez no convocarà eleccions, apuntant a la possibilitat de donar el relleu a un altre dirigent socialista a la Presidència –a través d’una nova sessió d’investidura– o revalidar el càrrec a través d’una moció de confiança.

El partit de Díaz està en en estat de xoc. En les primeres hores no hi va haver resposta oficial ni cap reacció de la formació, on es desconeixia la notícia. Passades les nou de la nit, Díaz va mostrar el seu suport al president en un missatge publicat a les xarxes socials, on també tanca files amb el Govern de coalició davant l’"ofensiva de la dreta". En el mateix sentit es va expressar el portaveu parlamentari, Iñigo Errejón, que va situar el debat entre la dreta o Sánchez: "El que és fonamental és que l’ofensiva reaccionària no pot triomfar", va defensar.