Vox resisteix al Parlament basc i manté el seu escó per Àlaba

Després de mesos acumulant crisis electorals, l’extrema dreta aconsegueix retenir la seva representació a Vitòria

Vox resisteix al Parlament basc i manté el seu escó per Àlaba
1
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

Vox va aconseguir ahir retenir el seu escó per la província d’Àlaba, l’únic escó que tenia al Parlament basc. El partit de Santiago Abascal va tallar d’aquesta manera la seva crisi electoral i continua tenint representació parlamentària al País Basc.

Es tracta d’un fet gens que no és menyspreable tenint en compte que tot apuntava que continuaria la debacle electoral que va començar a Galícia al febrer. La ultradreta resisteix, així, en un lloc particularment difícil amb la mateixa candidata, Amaia Martínez. A més, en vots també aconsegueix superar el 2%, quan fa quatre anys es va quedar en l’1,9%. Abascal va viatjar a Vitòria ahir per fer el seguiment de la nit electoral, i això ja apuntava que en el seu partit sí que confiaven a resistir.

Notícies relacionades

Fre a la caiguda

La realitat és que el PP aspirava a acabar amb Vox electoralment, però no ho ha aconseguit. Tot i així, el partit d’Alberto Núñez Feijóo també suma un escó respecte al 2020, arribant als 7 representants. En les eleccions generals de juliol, Vox va mantenir la tercera posició, però va perdre 19 escons. Després va venir Galícia amb males notícies per a ells. I ara, a Euskadi, com a mínim, ha posat fre a la seva caiguda.

Temes:

Crisi Vox