Epígrafe

Puigdemont: "Catalunya no pot ser el flotador del PSOE"

L’expresident centra els seus atacs en Illa, que defineix com "el ministre que pitjor va gestionar la covid a tot Europa"

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A encara no cinc dies perquè comenci oficialment la campanya electoral catalana, l’expresident i candidat de Junts, Carles Puigdemont, va voler fer ahir una demostració del múscul territorial de Junts citant alcaldes i regidors de la formació al municipi dels Banys d’Arles i Palaldà, a pocs quilòmetres de la frontera. En un nou míting "sense pantalla", tal com va reivindicar Puigdemont tot just començar el seus discurs, el partit va tornar a plantejar els comicis com un duel entre ell i el candidat del PSC, Salvador Illa, a qui va atacar amb duresa.

Puigdemont el va acusar de voler convertir Catalunya en el "flotador del PSOE" per intentar "salvar els mobles del partit i que no s’enfonsi", i també de voler "abaixar la persiana de la nació" catalana. "El dia 12 hem de dir-li que Catalunya no pot ser el flotador del PSOE: hem vingut a aixecar Catalunya", va reivindicar.

Després d’intentar contrarestar la idea que Illa seria un "bon gestor" amb l’argument que "va ser el ministre d’Europa que pitjor va gestionar la covid", Puigdemont va tornar a avisar el PSOE que no recolzaran els pressupostos de l’Estat si no s’acaba amb l’"espoli fiscal". "No volem ser còmplices d’aquesta presa de pèl", va advertir, en una línia similar a la de divendres, quan ja es va presentar com l’únic presidenciable capaç de "plantar-se davant el Govern".

Notícies relacionades

Fer "un Collboni"

"Ara toca que el Govern torni a tremolar", va dir just abans d’acabar una trobada en què va evitar llançar dards contra ERC i contra Pere Aragonès. Xavier Trias va ser un dels regidors que van participar en l’acte. L’exalcalde va advertir a Puigdemont que no es deixi fer "un Collboni", amb referència al pacte d’última hora entre el PSC, els Comuns i el PP que el va apartar de l’alcaldia de Barcelona.