Aragonès diu a Puigdemont que "la unitat no es predica, es practica"

El president de la Generalitat y candidato de ERC, Pere Aragonès, en declaraciones a los medios

El president de la Generalitat y candidato de ERC, Pere Aragonès, en declaraciones a los medios / Jordi Bataller / ACN

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"La unitat no es predica, es practica. Junts es troba molt lluny d’això". El president de la Generalitat i candidat d’ERC a la Generalitat, Pere Aragonès, va decidir respondre a les constants apel·lacions a la unitat independentista del cap de files de Junts, Carles Puigdemont, retraient-li que el seu partit abandonés el Govern l’octubre del 2022.

"Ja hem vist com han actuat", va posar de manifest el republicà, que considera que Junts no ha complert amb aquesta unitat que predica durant la legislatura que li ha tocat a ell ser al front de la Generalitat, a diferència de les legislatures anteriors.

Aragonès també va haver de respondre als possibles pactes postelectorals. Així va voler concloure el debat explicant que "l’important són les propostes", i va detallar quines seran les principals línies de la seva campanya.

Unes propostes que passen per "arribar a un acord sobre la independència", "el finançament singular" i també "reforçar l’Estat del benestar i la llengua catalana".

Eleccions europees

En l’àmbit de les eleccions europees, la catedràtica en dret internacional Neus Torbisco serà la número dos de Junts en la cita electoral del 9 de juny vinent. Torbisco farà tàndem amb l’exconseller i actual eurodiputat de la formació Toni Comín, que serà qui encapçalarà la candidatura.

Notícies relacionades

Torbisco és doctora en dret per la Universitat Pompeu Fabra i investigadora sènior a l’Albert Hirschman Center on Democracy, a més de membre de la facultat de la Geneva Academy of International Humanitarian Law and Human Rights, on imparteix cursos sobre justícia transicional i drets humans en societats dividides.

També ha sigut membre del govern del Consell per la República i ara, actualment, forma part de la junta directiva d’Òmnium Cultural.