El PSC planteja ajudes iguals per a les famílies monoparentals i nombroses

Salvador Illa, ahir a Igualada. | ERIC RENOM / LA PRESSE

Salvador Illa, ahir a Igualada. | ERIC RENOM / LA PRESSE

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

El líder i candidat del PSC, Salvador Illa, continua desgranant les propostes del seu programa electoral, que l’executiva del partit preveu aprovar dilluns. En matèria de polítiques socials, el dirigent socialista es compromet a ampliar les ajudes a les 70.000 famílies monoparentals que hi ha a Catalunya equiparant-les gradualment amb el que reben les famílies nombroses en l’àmbit de l’educació, la cultura, universitats o renda garantida de ciutadania.

La fórmula per aconseguir-ho, asseguren els socialistes, és que aquests drets s’adquireixin amb la nova llei de famílies del Govern de Pedro Sánchez.

Illa també advoca per eliminar la burocràcia que obliga en aquests moments a actualitzar el carnet de família monoparental cada tres o quatre anys i perquè només s’hagi de fer quan el primer fill compleixi els 21 anys. El PSC vincula aquest impuls a les ajudes a les famílies amb un sol progenitor al pla per combatre la pobresa infantil, ja que un 40% estan en risc d’exclusió a causa de l’alt preu de la vivenda i les dificultats per conciliar. Per això els socialistes proposen crear un alt comissionat contra la pobresa infantil com el que té el Govern, però a escala catalana.

Notícies relacionades

Una "aliança"

Illa insisteix que el seu partit reclama des de l’any 2015 una estratègia en què participin les conselleries implicades i un acord de la majoria del Parlament que, denuncia, "s’han negat a votar en reiterades ocasions" Junts i ERC. "Necessitem un responsable que conegui la situació de la infància a Catalunya, que coordini i analitzi l’evolució de la pobresa i els efectes correctors de les polítiques que apliquem. Necessitem una aliança contra aquesta xacra", va sentenciar el candidat socialista.