Porta, Albà i Parellada, entre 250 firmes de suport a Puigdemont

Personalitats del món de la cultura, la ciència o la política firmen un manifest de suport a la candidatura de l’expresident

Porta, Albà i Parellada, entre 250 firmes de suport a Puigdemont

C. C.

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Unes 250 personalitats procedents del món de la cultura, la ciència o la política van firmar ahir un manifest en suport a la candidatura de l’expresident Carles Puigdemont a les eleccions del pròxim 12 de maig. Entre els noms coneguts fins al moment, destaca l’adhesió del periodista Carles Porta, la restauradora Ada Parellada, el sociòleg Salvador Cardús, el raper Valtònyc, l’escriptor Albert Sánchez i els actors Toni Albà, Lluís Marco i Lloll Bertran.

Però també persones vinculades anteriorment a altres espais polítics, com l’exdiputat de la CUP Julià de Jòdar, l’exsecretari general d’ERC Àngel Colom, l’exeuroparlamentari republicà Bernat Joan i alguns exsocialistes com Jaume Sobrequés, Pere Ayguadé i Núria Carrera, o Jaume Nualart, que va ser diputat per Iniciativa.

Notícies relacionades

El manifest, que porta per títol Amb el president Puigdemont, cap a una Catalunya independent, considera que la candidatura de Junts+ Puigdemont x Catalunya representa la "legitimitat de l’històric referèndum de l’1 d’octubre del 2017" i afirma que l’expresident és la figura "més reconeguda" a escala mundial de la "causa per a l’alliberament de la nació catalana", per la qual cosa apunta que no es pot "malbaratar" el seu lideratge.

A més, també defensen que, una vegada s’apliqui la llei d’amnistia, és el moment de permetre la "tornada" de Puigdemont i d’"unir esforços" per "reprendre amb més força i intel·ligència" el camí iniciat el 2017 i "culminar-lo". "El 12 de maig toca anar a les urnes i recolzar el president Carles Puigdemont", conclou el text, que segons s’assegura parteix d’una "iniciativa popular" i està obert a més adhesions a través de la pàgina web que es va posar en marxa ahir al matí.