Illa inclou separatistes i el PP en un quadre de pactes per a l’estabilitat

El líder del PSC, Salvador Illa, en una comparencia este domingo desde Badalona

El líder del PSC, Salvador Illa, en una comparencia este domingo desde Badalona / PSC

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

És igual com insisteixin Junts i ERC en què no pactaran amb el PSC després del 12 M. Salvador Illa, que en cada compareixença pública dona per descomptat que es farà realitat el pronòstic de les enquestes que el situen com a guanyador, reivindica que no és moment de posar "vetos". De fet, ha manifestat que dins de la seva geometria de pactes hi caben des dels partits independentistes fins al PP, i ha presumit d’haver arribat a acords en aquesta legislatura tant amb uns com amb altres en diferents àmbits institucionals.

Així ho va dir ahir des de Badalona, malgrat l’amenaça de Carles Puigdemont, en una entrevista a El Nacional, de retirar el suport al Govern de Pedro Sánchez en cas que Illa li arrabassi la presidència de la Generalitat amb una jugada com la que va fer Jaume Collboni a Barcelona. "Illa sabrà el que ha de fer", va deixar caure el candidat de Junts.

Notícies relacionades

El precedent municipal

"Tenim plantejaments polítics molt diferents, però això no ens impedeix arribar a acords", va respondre ahir el líder del PSC recordant, sobretot, els pactes municipals que s’han teixit amb Junts. De la mateixa manera que va contestar amb la mà estesa a l’exabrupte de Puigdemont, Illa va fer el mateix amb el president Pere Aragonès malgrat que dissabte va denunciar les "mentides" dels socialistes, que va acusar de tenir Espanya i no Catalunya com a projecte.