Causa judicial

Set investigats pel Tsunami ja han deixat el territori espanyol

El periodista Jesús Rodríguez i l’escriptor Josep Campmajó són els últims encausats a fixar la seva residència a l’estranger

Set investigats pel Tsunami ja han deixat el territori espanyol

CARLOTA CAMPS

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Continua el degoteig d’investigats per la causa de Tsunami Democràtic que han abandonat Espanya. Després que dimecres es conegués que el dirigent d’Òmnium Oleguer Serra fa sis mesos que viu a Suïssa, ahir es va anunciar que han emprès el mateix camí el periodista Jesús Rodríguez i l’escriptor Josep Campmajó. Amb la seva marxa són set de 12 els imputats per terrorisme que fixen la seva residència fora d’Espanya. Se’ls acusa d’organitzar les protestes contra la sentència del procés, que van tenir com a màxim exponent el bloqueig de l’aeroport del Prat.

Notícies relacionades

A finals de gener, el diputat d’ERC Ruben Wagensberg va anunciar que s’havia establert a Suïssa, el mateix país on des de fa més de sis anys resideix una altra investigada per aquest cas, la secretària general dels republicans, Marta Rovira. En aquesta mateixa causa està investigat l’expresident Carles Puigdemont, que ara s’ha traslladat al sud de França i que manté que tornarà a Catalunya després de les eleccions del pròxim 12 de maig. Un altre dels assenyalats en la causa, Josep Cabani, es troba a Bèlgica, mentre que el banquer italià Nicola Flavio Giulio Flogia és en parador desconegut, segons el jutge.

Tot això passa després que el magistrat de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón concedís dimarts als imputats no aforats pel Tsunami Democràtic un termini de 24 hores perquè, a través dels seus advocats, donessin a conèixer les «adreces inequívoques» d’on es troben per citar-los a declarar.