Investigació al Senat

El PP deslliura per ara Sánchez d’anar a la comissió de les mascaretes

Els populars circumscriuen la seva llista de compareixents al cas Koldo i hi inclouen Illa, tres ministres i el CEO de Globalia

El PP deslliura per ara Sánchez d’anar a la comissió de les mascaretes

ROCÍO RUZ-EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El PP ha decidit no convocar per ara Pedro Sánchez a la comissió d’investigació de les mascaretes al Senat. Amb la seva majoria absoluta, els populars han impulsat aquesta comissió i l’han circumscrit només als negocis que va fer Koldo García, el que va ser assessor de l’exministre de Transports José Luis Ábalos (PSOE). Els conservadors tampoc criden la dona de Sánchez, Begoña Gómez, però sí que mantenen la pressió sobre seu de dues maneres: demanant al Govern central documentació d’assumptes que l’afecten i reclamant la compareixença de dos empresaris que han mantingut contactes amb ella. Es tracta de Javier Hidalgo, CEO de Globalia, grup a què pertany Air Europa, i el guru del comerç electrònic Carlos Barrabés.

Notícies relacionades

Alicia García, portaveu dels populars a la Cambra alta, va remarcar ahir que la llista de compareixents que ha registrat el seu partit al Senat és provisional i podrà ser ampliada en les pròximes setmanes.

En total són 55 persones les que estan afectades, més un representant de l’Institut d’Empresa. En aquest directori de noms hi destaquen els de Salvador Illa (exministre de Sanitat i ara candidat del PSC a la Generalitat); els ministres Fernando Grande-Marlaska, Óscar Puente i Ángel Víctor Torres; Luis Rubiales (per una trucada amb Koldo García publicada per El Confidencial); Francina Armengol (presidenta de la Mesa del Congrés), i Santos Cerdán (secretari d’Organització del PSOE).