Els Comuns insten PSC, ERC i CUP a no pactar amb Puigdemont

Albiach proposa un compromís per pactar un Govern "entre forces progressistes"

Els Comuns insten PSC, ERC i CUP a no pactar amb Puigdemont

S. G.

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

En aquesta campanya, encara més que en les anteriors, els pactes seran determinants per configurar un Govern i allunyar el fantasma del bloqueig. Ahir va ser la candidata dels Comuns, Jéssica Albiach, la que va instar el PSC, ERC i la CUP a comprometre’s a pactar el Govern "entre forces progressistes". És a dir, reclama que cap d’aquests partits teixeixi una aliança amb Junts, que s’ho juga tot al lideratge de Carles Puigdemont.

"Emplaço CUP, PSC i ERC a arribar a un acord i a conjurar-nos per dir que el pròxim Govern que tingui Catalunya serà progressista. I serà progressista per les forces que el compondran i per les polítiques que el tirarem endavant", va assegurar Albiach en una entrevista a La 2. Els Comuns han sigut, de fet, els màxims defensors els últims anys d’un tripartit tant a l’Ajuntament de Barcelona com a la Generalitat.

No obstant, precisament és a socialistes i republicans a qui es dirigeixen la majoria de dards d’Albiach en aquesta campanya, que acusa d’haver sucumbit al model de país defensat per l’antiga Convergència. Salvador Illa i Pere Aragonès, al seu parer, aposten en aquests moments per "un model força semblant" de país.

Notícies relacionades

Illa llança pilotes fora

El primer a respondre a la seva oferta de govern d’esquerres va ser el PSC, que precisament presumeix de tenir la via de pacte oberta tant amb ERC com amb Junts –els socialistes treuen pit d’haver aconseguit trencar els blocs a Catalunya– i que cenyeix el seu veto únicament a l’extrema dreta de Vox i d’Aliança Catalana. Salvador Illa va esquivar rebutjar una negociació amb Junts i va remarcar que en aquesta legislatura ha quedat "acreditada" la seva capacitat d’arribar a acords a dreta i esquerra.