Turull afirma que el "dilema" del 12M serà entre Sánchez i Puigdemont

El dirigent de Junts al·ludeix a ERC al menstenyir "la resignació i la submissió"

Turull afirma que el "dilema" del 12M serà entre Sánchez i Puigdemont

CARLOTA CAMPS

2
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de l’aturada de Setmana Santa i a falta de no gaire més d’un mes per a les eleccions catalanes, el secretari general de Junts, Jordi Turull, es va enfundar en el discurs de precampanya i va presentar els comicis com a molt importants per al "futur de la nació" i en els quals –a parer seu– el "dilema" serà si "a Catalunya governa Puigdemont o el PSOE, Puigdemont o Sánchez". Així ho va apuntar en un esmorzar informatiu al Fórum Europa, on va menystenir la capacitat de decisió de Salvador Illa, i també va atacar el president Pere Aragonès i ERC traient-los de l’equació i ni tan sols esmentant-los explícitament.

En aquest sentit, Turull va menystenir l’acció de govern dels republicans al capdavant de la Generalitat de Catalunya i va assegurar que "l’altre dilema" dels comicis és escollir entre "l’ambició i la determinació" o "la resignació i la submissió". Amb això, el dirigent postconvergent va acusar els republicans d’haver portat Catalunya a un "estat letàrgic" i "adormit" i va demanar un "canvi de rumb" per "reconstruir el lideratge" al capdavant de la Generalitat.

A més, va atribuir al Govern d’Aragonès haver-se abonat al "màrqueting" i al "postureig", i quan li van preguntar sobre si el tornarien a investir si ERC quedés davant d’ells, Turull va respondre amb interrogants: "¿Per fer què?". Tot seguit va deixar clar que el seu partit no serà "crossa de ningú". "¿Qui serà el millor president que pot tenir Catalunya? Sisplau, que no hi ha comparació", va dir.

A més, davant la plana major del seu partit i també sota l’atenta mirada d’alguns contrincants convidats, com la republicana Marta Vilalta, Turull també va menystenir la proposta de referèndum que el president Aragonès va fer dimarts. Segons el dirigent postconvergent, es tracta d’una cosa "molt seriosa" que, a parer seu, no es pot presentar "en plena campanya" i des de la "soledat". En aquest sentit, va recordar que l’expresident Artur Mas va presentar la consulta del 2014 acompanyat dels dirigents d’ERC i la CUP i va retreure a Aragonès que faci totes les propostes a última hora.

Retorn de Puigdemont

Notícies relacionades

Sobre el retorn de l’expresident Carles Puigdemont durant la campanya electoral, Turull va descartar completament aquesta opció, i va assegurar que no farà cap "barrabassada" ni posarà en perill el "prestigi de les institucions" per augmentar el seu rèdit electoral. "Encara que això suposi dos escons menys", va afegir. En canvi, sí que va donar per fet que tornarà a Catalunya si pot ser investit com a president de la Generalitat. Malgrat l’amnistia, Turull dona per fet que els tribunals intentaran impedir la seva presa de possessió, però va assegurar que una "victòria espectacular" de la seva candidatura "els ho posarà més difícil".

Finalment, Turull també es va referit a Aliança Catalana. "Per combatre l’extrema dreta se n’ha de parlar poc i afrontar els problemes de la gent que els vota", va receptar, després que també avancés que ja estan negociant amb el Govern el traspàs de competències en immigració.

Temes:

Govern