Junts porta als tribunals les expertes que van analitzar el cas Casol

Junts porta als tribunals les expertes que van analitzar el cas Casol

Nico Tomás / ACN

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Junts per Catalunya ha presentat una querella per injúries contra les tres expertes de la comissió d’investigació que es van fer càrrec d’analitzar la denúncia per assetjament presentada al Parlament per l’exdiputada del grup Cristina Casol. Es tracta d’una advocada i dues psicòlogues que estan citades a declarar el pròxim 12 d’abril a la Ciutat de la Justícia i que lamenten que el partit les porti als tribunals per "emetre el seu criteri professional com a expertes en gènere i violències masclistes" davant la denúncia de l’exdirigent de Junts seguint el protocol contra l’assetjament vigent en la institució.

El dictamen emès per les tres expertes concloïa que no hi havia "fets provats" per determinar que Casol hagués patit discriminació per raó de gènere com ella va denunciar dins del seu grup parlamentari. No obstant, l’informe constatava diverses situacions de tensió interna en el partit i amb una base "fortament patriarcal" i descrivia "un ambient de treball en què el masclisme més cultural és arrelat". Després d’aquesta resolució, Casol va ser expulsada tant del partit com del grup parlamentari, però no va renunciar a l’escó i va acabar la legislatura establerta al Grup Mixt.

Notícies relacionades

Una "represàlia"

Les tres treballadores són professionals externes al Parlament i entenen com una "represàlia" la denúncia rebuda. En un comunicat, lamenten que s’"amenaci" el camí recorregut en el reconeixement de les violències masclistes en les institucions, que es "judicialitzi" el seu treball per combatre-les i que la querella pugui "condicionar l’exercici professional per por de possibles represàlies" i tenir efecte dissuasori tant en les denúncies com en les expertes que es facin càrrec dels casos. "Anirem a declarar en defensa dels nostres drets laborals, però també de totes les treballadores" i de les víctimes de violències".