Feijóo demana als càrrecs del PP que es defensin els uns als altres

El líder popular dona el toc d’atenció en plena polèmica per la imputació del nòvio d’Ayuso per presumpte frau fiscal

Feijóo demana als càrrecs del PP que es defensin els uns als altres

Mudarra / PP

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Quan esclaten casos de corrupció en un partit és habitual que el polític afectat estigui pendent de dues coses especialment: de les novetats periodístiques o judicials i de si els seus companys de partit el defensen o no. Amb Isabel Díaz Ayuso i els problemes amb els tribunals del seu nòvio, la presidenta de la Comunitat de Madrid haurà pogut analitzar aquests dies fins on han donat la cara per ella els seus homòlegs autonòmics. Tots han hagut de respondre preguntes de la premsa sobre el frau fiscal de la seva parella, Alberto González Amador, i la tònica general ha sigut marcar la diferència que és un problema que l’afecta a ell i no a ella com a presidenta.

En aquest context, ahir, va arribar un toc d’atenció rellevant: el del mateix cap dels populars, Alberto Núñez Feijóo. El polític gallec, davant la junta directiva nacional del PP (màxim òrgan entre congressos), va demanar a tots els assistents que es facin costat i es defensin entre ells.

Tres setmanes després que eldiario.es informés per primera vegada dels delictes comesos per González Amador, Feijóo va acusar el PSOE d’utilitzar aquesta informació com a arma llancívola contra el PP. El president del Govern central i líder socialista, Pedro Sánchez, va demanar en seu parlamentària la dimissió d’Ayuso al cap de pocs dies que esclatés el cas. Feijóo va reclamar als seus que, "sense caure en provocacions ni en distraccions", no permetin que els socialistes "escampin a ningú la seva brutícia amb més brutícia". "Recorren a l’atac i aniran a més, perquè el que han fet, el que ha fet, no té cap defensa", va afegir després amb referència a l’aprovació de la llei d’amnistia del procés.

Cas Koldo

Segons Feijóo, el PSOE pretén equiparar el PP amb la trama de corrupció del cas Koldo. "Si el que pretenen és dividir-nos, que se n’oblidin; si pretenen desviar l’atenció que se n’oblidin", va remarcar. A pocs metres l’escoltava Ayuso, que, segons fonts del seu equip, va ser rebuda amb una gran ovació pels populars que van assistir al conclave.

Notícies relacionades

No es van poder afegir a aquests aplaudiments, no obstant, dirigents rellevants del PP com Juanma Moreno (president d’Andalusia), Carlos Mazón (País Valencià), Jorge Azcón (Aragó) o Marga Prohens (Balears). Tots ells van argumentar problemes d’agenda per no acudir a una cita en la qual Feijóo va voler activar el PP davant la triple contesa electoral que els espera aquest trimestre: comicis a Euskadi (21 d’abril), a Catalunya (12 de maig) i les europees (juny). Sí que hi van acudir Alfonso Rueda (Galícia), Alfonso Fernández Mañueco (Castella i Lleó), Paco Núñez (Castella-la Manxa) i Alejandro Fernández (Catalunya).

Feijóo va al·ludir a Ayuso i al frau fiscal de la seva parella sense fer-ne mencions concretes. "Tot el que estan fent és un gran símptoma de debilitat", va dir.