Alícia Romero, número dos de la candidatura del PSC

La fins ara portaveu socialista al Parlament ascendeix des del sisè lloc de la llista del 2021

La número dos del PSC en las elecciones catalanas del 12 de mayo, Alícia Romero

La número dos del PSC en las elecciones catalanas del 12 de mayo, Alícia Romero / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Alícia Romero, la fins ara portaveu del PSC al Parlament, serà la número dos de la candidatura de Salvador Illa a les eleccions catalanes del 12 de maig, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO. Així ho va ratificar la cúpula dels socialistes catalans ahir, de manera que es consagrava fins al segon lloc la dirigent que ha exercit de mà dreta del cap de l’oposició en aquesta última legislatura. En els comicis del 2021 la diputada mataronina va ocupar el sisè lloc de la llista, un ascens que la consolida com a peça clau d’un PSC que lidera les enquestes i que aspira a arribar a la Generalitat. Al tercer lloc repetirà el representant d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, mentre que el quart i cinquè lloc l’ocuparan Esther Niubó i Ferran Pedret.

Si d’una cosa presumeix a hores d’ara el PSC més estable dels últims 12 anys és de ser "previsible". Illa, a més a més, no és un polític amic d’improvisacions, però sí de no tocar allò que considera que ja funciona, per la qual cosa ha apostat per l’equip de diputats de confiança amb els que més ha treballat en aquesta legislatura. "Hem elaborat una candidatura per governar, amb experiència en política parlamentària i en clau de gestió pública", va dir la portaveu del PSC, Núria Parlon.

Notícies relacionades

A Romero se li atorga el lloc oficial que ja ha ocupat al Parlament des que Illa va agafar les regnes del partit. No només ha sigut la número dos que ha estat a la cuina dels principals pactes del mandat amb el Govern –el més rellevant, el dels pressupostos–, sinó també l’encarregada de la comunicació setmanal de la tasca del grup parlamentari. Un rol en el qual ha exhibit comoditat i desimboltura.

De fet, el primer secretari va rellevar fa tres anys en aquesta funció Eva Granados, que era qui ostentava aquesta responsabilitat quan Miquel Iceta era el líder del PSC. Illa va apostar per donar galons al Parlament a una dirigent que no havia format part de la primera línia durant els moments àlgids del procés.