El PP recolzarà la retirada de la immunitat a Baltar

El Suprem va demanar el suplicatori per jutjar el senador per anar a 215 quilòmetres per hora

El PP recolzarà  la retirada de la immunitat a Baltar

Miguel Ángel Rodríguez

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El PP recolzarà el suplicatori del Tribunal Suprem per poder jutjar el senador popular José Manuel Baltar, investigat per conduir a 215 quilòmetres per hora en un tram limitat a 120. Després de la reunió de la Comissió de Suplicatoris de la Cambra alta celebrada ahir, fonts conservadores van assegurar que votaran a favor de retirar la immunitat a Baltar i van explicar que el mateix implicat està a favor que el procés continuï.

A principis de març, la instructora del cas, Ana Ferrer, va demanar a la Sala Penal del TS que sol·licités al Senat l’aixecament de la immunitat a Baltar per poder actuar penalment contra l’aforat. Després de rebre la interlocutòria del TS, la Cambra alta va celebrar ahir una sessió de la Comissió de Suplicatoris per donar audiència al mateix Baltar. No obstant, l’expresident de la diputació provincial d’Ourense no hi va acudir. En lloc d’això, fonts populars expliquen que va enviar un escrit en què mostrava la seva conformitat que es voti a favor del suplicatori.

Durant la reunió, feta a porta tancada, es van elegir els membres encarregats d’elaborar un informe sobre el cas de Baltar. Previsiblement, aquest text serà votat per la mateixa comissió el dimarts 9 d’abril i després s’haurà de debatre en el següent ple del Senat, de manera que s’aprovarà definitivament la setmana del 22 d’abril. Aquesta votació serà a porta tancada i cada senador haurà de dipositar el seu vot de manera individual i secreta en una urna.

El focus estava en el grup parlamentari del PP, que amb la seva majoria absoluta a la Cambra alta té el control de qualsevol votació. No obstant, fonts del PP van deixar clar que recolzaran la retirada de la immunitat a Baltar per tal que pugui ser jutjat. "No contemplàvem res més", asseguren fonts socialistes que assenyalen que "faltaria més" que el PP s’oposi a una petició del TS davant un presumpte delicte contra la seguretat viària.

Notícies relacionades

Velocitat excessiva

En l’exposició raonada de la magistrada Ferrer es detalla que els indicis contra Baltar se sustenten en un atestat de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil, del 23 d’abril del 2023, al ser detectat el senador a una velocitat de 215 km/h, amb un marge d’error del 5%, en un tram de l’autovia A-52, a l’altura de la comarca de Zamora de Sanabria. Baltar va al·legar, primer, que ja havia pagat la corresponent multa de 600 euros i la pèrdua de punts, i segon, que mai va depassar els 200 km/h.