El PP i Cs negocien com anar junts a les autonòmiques i les europees

Els populars descarten una coalició i volen que els taronges s’integrin en les seves llistes, cosa que seria el final del partit

El PP i Cs negocien com anar junts a les autonòmiques i les europees

CARLOTa cAMPS PILAR SANToS

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

La convocatòria d’eleccions anticipades a Catalunya ha provocat un efecte dòmino dins de les formacions catalanes. Alguns partits ja tenen clars els seus candidats des de fa mesos, però d’altres hauran de posar en marxa ràpidament tota la maquinària electoral si volen arribar a temps als terminis marcats per llei. L’1 d’abril acaba el període per presentar les candidatures davant la Junta Electoral, però abans hi ha una altra data marcada en vermell al calendari. Es tracta de divendres 22 de març, l’últim dia perquè les formacions comuniquin si volen presentar-se de manera conjunta.

Davant aquests ajustats temps, alguns partits ja exploren possibilitats i un exemple són els contactes entre Ciutadans i el Partit Popular. Fonts dels dos partits reconeixen que hi ha moviments en aquest sentit, tot i que eviten aclarir els termes i els noms que hi ha sobre la taula.

Notícies relacionades

Fonts populars expliquen que fa mesos que treballen l’aliança amb els taronges de cara a les europees i que ara, després de l’avanç electoral anunciat per Pere Aragonès, ampliaran aquesta negociació per presentar-se junts també a Catalunya. Per part del partit taronja, liderat en aquesta autonomia per Carlos Carrizosa, expliquen la seva intenció d’explorar "fórmules unitàries" i "aliances amb altres formacions polítiques i de la societat civil". Segons els taronges, aquest és l’únic camí per "donar als catalans el govern que mereixen" i "obrir una nova etapa" a Catalunya.

El cor de la negociació és la fórmula electoral. ¿Integració o coalició? ¿Està disposat Ciutadans a desmuntar ja el seu partit? El PP vol "integrar" els polítics taronges a les seves llistes i completar l’absorció que en els tres últims anys ha anat aconseguint de facto en els diferents comicis que s’han anat succeint.