Impagament a Hisenda

El fiscal deixa el pacte amb el nòvio d’Ayuso en mans de l’Advocacia de l’Estat

L’intercanvi de correus reflecteix que González va reconèixer els delictes fiscals i de falsedat

El fiscal deixa el pacte amb el nòvio d’Ayuso en mans de l’Advocacia de l’Estat

EP

1
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo

"No hi ha pacte sense l’Advocacia de l’Estat". D’aquesta manera expliquen des de la Fiscalia la fase en què es troben les negociacions entre la defensa lletrada d’Alberto González Amador, nòvio de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i la Fiscalia de Madrid per a un possible acord que rebaixi les penes a què pugui ser condemnat l’empresari. Se li imputen dos delictes fiscals i un altre de falsedat per l’impagament de 350.000 euros en l’impost de societats.

El 2 de març, l’advocat Carlos Neira va comunicar a la Fiscalia que és "voluntat ferma" del seu client "arribar a una conformitat penal, reconeixent íntegrament els fets (certament s’han comès dos delictes contra la Hisenda Pública) així com procedir a rescabalar el mal causat pagant íntegrament la quota i interessos de demora a l’AEAT". La resposta del representant del Ministeri Públic al qual correspon el cas va arribar el 12 de març. En la seva comunicació, el fiscal Julián Salto Torres adjunta còpia de la denúncia presentada als jutjats de Madrid i afegeix que tot i que aquesta afecta també altres persones: "No serà obstacle per poder arribar a un acord si vostè i el seu client ho estimen possible". En un comunicat, la Fiscalia va assenyalar ahir que, "en definitiva, l’únic pacte de conformitat, amb reconeixement de fets delictius i acceptació d’una sanció penal, que ha existit fins ara és el proposat pel lletrat del senyor Alberto González Amador al fiscal encarregat de l’assumpte en data 2 de febrer del 2024".

Notícies relacionades

Conformitat

Fonts del Ministeri Públic expliquen que el correu del fiscal no implica que hi hagués pacte i apunten a la importància que l’Advocacia de l’Estat, que representa Hisenda, comprovi que s’ha pagat per poder arribar a una conformitat. Segons això, la possibilitat d’arribar a un pacte continuaria vigent, cosa que contradiu el que dimecres s’explicava des de la Comunitat de Madrid.