Feijóo i els seus barons reblen el seu no a la llei exhibint poder territorial

El líder del PP presideix a Còrdova una reunió amb els seus 11 presidents autonòmics

Feijóo i els seus barons reblen el seu no a la llei exhibint poder territorial

IRINA MARzo

2
Es llegeix en minuts
IRINA MARZO

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, va participar ahir a Còrdova en un col·loqui titulat Avancem en igualtat pel 8M. El també líder de l’oposició va iniciar amb aquest acte, en el qual diverses dones van analitzar els èxits aconseguits i els reptes per arribar la igualtat real entre homes i dones, un cap de setmana complet a la capital cordovesa, on es reunirà amb els barons autonòmics i part de la seva executiva per crear un front comú contra l’amnistia. En el conclave participarà Isabel Díaz Ayuso, que ahir, pel Dia Internacional de la Dona, va reivindicar un dia per als homes.

Durant l’acte, Feijóo va admetre que, "tristament", la maternitat segueix sent un hàndicap per a les dones en matèria laboral i l’origen de la bretxa salarial, i va reconèixer que la revolució pendent en matèria d’igualtat és la conciliació. En aquest sentit, el líder popular va avançar algunes mesures d’un pla de conciliació en el qual fa mesos que treballa el PP i que es comprometen a impulsar a les comunitats autònomes on governen. En aquest pla s’inclouen mesures com la implantació d’una setmana flexible i d’un banc d’hores, que permetrà que les treballadores avancin en la seva autonomia horària. "Perdrem productivitat i harmonitzar la vida personal amb l’activitat professional", va defensar el líder del PP per assegurar que la conciliació serà objecte de treball en la reunió que manté amb els barons aquest cap de setmana a Còrdova.

A l’acte d’ahir, celebrat a l’hotel Hospes Bailío, van acudir també la secretària general de la formació, Cuca Gamarra,;el vicesecretari de Política Autonòmica i Territorial, Elías Bendodo; l’alcalde de Còrdova, José María Bellido; el president de la Diputació, Salvador Fuentes, i el president del partit a la província, Adolfo Molina, entre molts d’altres.

Crítiques al PSOE

Notícies relacionades

Feijóo va trufar la seva intervenció amb constants picades d’ullet als dos temes sobre els quals gira el debat nacional: l’amnistia i el cas Koldo, i va acusar el PSOE de "malversar" el feminisme i de fer-lo servir per confrontar políticament: "No poden donar lliçons d’igualtat els que tenen al seu partit els Koldos i Titos Bernis". "Ara a les reunions del PSOE parlen de qui cal amnistiar per seguir al Govern; a qui i què cal comprar i com de prop li ha tocat la trama de les mascaretes; per a la igualtat, no tenen temps", va denunciar.

Feijóo va defensar algunes de les polítiques d’igualtat que van implementar quan estaven al Govern i va sostenir les seves crítiques contra el PSOE en matèria d’igualtat basada en tres potes: "el disbarat" de la llei del només sí és sí; el fet de "presumir d’abolir la prostitució i, en realitat, protagonitzar sòrdides trames corruptes que tristament portaven als mateixos llocs que pagaven amb diners públics", i el fet d’haver impulsat "la llei de l’esborrament de dones", la llei trans, que està revelant "casos vergonyosos, d’home "llestos" que utilitzen la llei per riure’s de les dones".