Patxi López exigeix als populars explicacions per la trama

El PSOE destaca que el govern del PP va paralitzar la demanda d’Armengol per reclamar els diners per les mascaretes ‘fake’

Patxi López exigeix als populars explicacions per la trama

EP

1
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

Contraatac de Patxi López. Al marge de l’esdeveniment a Roma dels socialistes europeus, el portaveu del grup del PSOE al Congrés dels Diputats va defensar ahir que també el Partit Popular (PP) haurà de "donar explicacions" per la trama de les mascaretes, la derivada del cas Koldo a les illes Balears.

De fet, segons López, el PP està intentant parlar "permanentment de les Balears i de la senyora Francina Armengol". Però va ser "Armengol qui va reclamar els diners, per la compra d’aquestes mascaretes a l’empresa que les havia facilitat, perquè les mascaretes eren servibles per a l’ús social, però no eren per a l’ús clínic", va dir el socialista basc. "Ha sigut el govern del PP [...] qui va paralitzar aquesta reclamació i la reclamació va morir amb el govern del PP. Per tant, d’explicacions potser també n’ha de donar el Partit Popular", va afegir López a Roma, ciutat a la qual es va desplaçar per participar en la inauguració de la campanya dels socialistes europeus per a les eleccions d’aquest any, en què va intervenir Pedro Sánchez.

Notícies relacionades

"Posarem en marxa al Congrés dels Diputats una comissió perquè investigui a fons i auditi com s’han fet els contractes públics de tot el material sanitari en aquella època tan delicada", va argumentar l’ex lehendakari. "I creiem que per allà han de passar tots aquells i totes aquelles Administracions que van fer aquestes compres públiques a través d’un contracte d’emergència com estipulava la legislació sobre contractes, inclòs el PP", va afegir.

El portaveu socialista també va celebrar la decisió de la Comissió de Venècia de recolzar la possibilitat d’una llei d’amnistia com la que es tramita a les Corts: "És un informe que torna a desmuntar una altra de les mentides amb què el PP ha manejat aquesta qüestió".