"No abaratim la llei d’amnistia, aprovem-la al més aviat possible"

"No abaratim la llei d’amnistia, aprovem-la  al més aviat possible"

A. S. J. R.

2
Es llegeix en minuts
Albert Sáez
Albert Sáez

Director d'EL PERIÓDICO

ver +
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

¿Preveu convocar eleccions quan tingui els pressupostos aprovats?

Seran el febrer de 2025. És bo que les legislatures durin 4 anys. Hem tingut pressupostos cada any, un consens sobre totes les mesures per fer front a la sequera i en l’àmbit educatiu, i per un pacte nacional per la salut mental i per la llengua. Crec que els ciutadans ens demanen aquesta estabilitat.

Sembla que hi ha hagut més estabilitat amb un Govern avalat per 33 diputats que amb el que va començar, avalat per 65.

El Govern que presideixo és un govern cohesionat, sòlid i que comparteix una orientació, en clau independentista i pel camí de la negociació, del diàleg i de la generació de majories, que situa la democràcia al centre i amb un objectiu immediat, que és que s’acabi la repressió i, per tant, l’amnistia. És un Govern que s’ha dedicat a posar Catalunya al dia, les xifres ho demostren. L’objectiu és que la pròxima legislatura s’arribi a un acord sobre el futur polític del país, que inclogui independentistes i no independentistes, perquè entre tots decidim sota quines condicions es pot celebrar un referèndum.

Es refereix a l’acord de claredat, però no ha complert el calendari i tampoc ha obtingut nous suports.

No tiraré la tovallola, crec que és el camí. ¿Com hem de resoldre, si no, el conflicte polític? ¿Amb repressió o amb política? És amb la negociació, en una taula que durant molt temps s’ha menystingut, però que ara tothom vol.

Aquesta setmana el Tribunal Suprem ha imputat Carles Puigdemont i Ruben Wagensberg per terrorisme en el cas de Tsunami Democràtic. ¿Aquesta batalla l’estan guanyant els jutges?

Aquesta batalla la guanyarà la democràcia i es posarà fi a la repressió. Per això és important que puguem tenir la llei d’amnistia al més aviat possible, és l’eina que tenim i no l’hem de desaprofitar. Ens hem trobat una decisió del Suprem que és una aberració absoluta des del punt de vista jurídic, és una decisió política.

¿Es donen les condicions perquè abans de dijous s’arribi a un pacte per la llei d’amnistia?

Notícies relacionades

Ja es donaven fa unes setmanes, quan no va ser aprovada pel Congrés. La proposta que tenim és sòlida i robusta i ens ha de permetre avançar.

Es parla d’indults o de canviar la llei d’enjudiciament criminal com a solucions fora de la llei.

Tenim una oportunitat que és la llei d’amnistia, no l’abaratim. Centrem-nos-hi, aprovem-la com més aviat possible i que comenci la seva aplicació.