Impressió 3D: la revolució de la indústria

Windforce 3D ofereix serveis de fabricació additiva industrial per a sectors molt diversos

Impressió 3D: la revolució  de la indústria
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En un món on la innovació tecnològica avança a passos gegantescos, la impressió 3D s’ha destacat com una de les tecnologies més disruptives dels últims temps. Pròtesis, cotxes, cases, joies, aliments i fins i tot òrgans humans. La llista del que pot arribar a crear una impressora 3D no para de créixer.

Aquesta tècnica, també coneguda com a fabricació additiva, i la seva aplicació a gairebé qualsevol sector ha revolucionat la forma en què es conceben els processos de fabricació i ofereix una infinitat d’usos. La companyia Windforce 3D és un gran exemple del desenvolupament d’aquesta tecnologia a nivell industrial.

Instal·lada al Dfactory Barcelona, l’ecosistema d’indústria 4.0 impulsat pel Consorci de la Zona Franca de la capital catalana, Windforce 3D ofereix serveis d’impressió industrial d’avantguarda en diversos sectors. L’empresa treballa en el desenvolupament de productes i en la innovació digital des del naixement del concepte fins a la seva execució.

La companyia establerta a Barcelona ofereix als seus clients un desenvolupament del projecte end-to-end, des de la idea fins a l’entrega, així com serveis de consultoria de fabricació additiva. L’empresa aporta solucions a sectors molt diferents: des de la moda, la medicina, el sector de l’automòbil o el disseny.

Des dels seus humils inicis en els anys 80 com una eina per crear petites figures o prototips, la impressió 3D ha evolucionat sense fre fins a convertir-se en una solució de producció capaç de crear peces d’alta qualitat per a nombrosos, i increïbles, usos.

L’adopció generalitzada d’a-questa tecnologia per indústries clau com l’aeroespacial, l’automobilística o la mèdica, s’explica gràcies als beneficis que ofereix. A més a més de l’estalvi de costos i la seva eficiència, la impressió 3D és accessible i molt versàtil.

Notícies relacionades

Si el mercat global de productes i serveis d’impressió 3D es va valorar el 2023 en més de 20 mil milions de dòlars, es preveu un creixement anual del 23,5% des del 2024 fins al 2030, segons estudis recents. Aquest creixement s’entén gràcies a la investigació i el desenvolupament agressiu del sector.

Windforce 3D i empreses similars estan a l’avantguarda d’una revolució dels processos de fabricació impulsant la innovació i canviant els paradigmes de producció tal com els coneixíem fins ara. La impressió 3D està aplanant el camí cap a un futur en el qual la indústria sigui més accessible, sostenible i inclusiva.