Albiach no recolzarà els pressupostos si no es descarta el Hard Rock

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La líder d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, va avisar ahir el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que si per a ell és "tan important" el projecte del Hard Rock, "potser haurà de buscar altres majories per als pressupostos". En una entrevista a ‘El País’, Albiach va qualificar de "disbarat" aquest projecte, que considera "incongruent" amb els seus objectius per als pressupostos i en el context de la "pitjor sequera" que ha patit mai Catalunya.

"Si ho descarten, estem disposats a negociar els comptes del 2024", va assegurar. Albiach creu que hi haurà un "govern progressista" a Barcelona. La líder dels comuns va remarcar que va ser el PSC que va situar el Hard Rock en la negociació. "Si l’any passat ja no tenia cap sentit, ara menys", va dir, afegint que "el PSC està a la dreta del PSOE i això mai havia passat".

Difícil sostenibilitat

Notícies relacionades

Albiach va demanar Aragonès que "lideri" i va avisar que el projecte del Hard Rock "va en contra de la sostenibilitat" i "perpetua un model de precarietat per al Camp de Tarragona". També va avisar de "falses promeses", ja que "es parla de 20.000 llocs de treball quan Port Aventura en té 1.700". A més, va avisar que, en el context de l’actual sequera a Catalunya, "el Pla Director Urbanístic està a punt d’aprovar-se" i veu "molt decebedor" que el PSC posi com a condició que tiri endavant "el casino més gran d’Europa" per treure els pressupostos.

A la mateixa entrevista, Albiach preveu que acabarà havent un "govern progressista" a l’Ajuntament de Barcelona. Veu "inaudit" que l’alcalde Jaume Collboni "no digui amb qui vol formar govern", però creu que "acabarà passant el que ha de passar". També va negar que Ada Colau sigui el problema per arribar a un acord entre el PSC, els comuns i ERC: "Collboni és alcalde gràcies a ella i al nostre espai".