Serret critica davant l’Eurocambra el "partidisme" del PP amb la immersió

La consellera d’Acció Exterior trasllada per carta a Metsola el seu malestar per l’actuació de l’eurodiputada Dolors Montserrat

Serret critica davant l’Eurocambra el "partidisme" del PP amb la immersió

ALBERT CADANET / ACN

1
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern es mou per intentar evitar que la immersió lingüística sofreixi una rebolcada al Parlament Europeu el mes que. El 19 de març està previst que es voti a la Comissió de Peticions de l’Eurocambra un informe que qüestiona el sistema d’escolarització en català i que demana un tracte "equivalent" a les aules de la llengua castellana i la catalana. La consellera d’Acció Exterior de la Generalitat, Meritxell Serret, s’ha posat en contacte amb la presidenta de la institució, la popular Roberta Metsola, per denunciar que l’informe està "polititzat", no té base i només busca "promoure l’agenda personal" del Partit Popular i, en particular, de l’eurodiputada catalana Dolors Montserrat.

Notícies relacionades

En una carta dirigida a Metsola a la qual ha tingut accés aquest diari, el Govern defensa que el model d’immersió compta a Catalunya amb un "ampli suport social i polític" i, al finalitzar l’escolarització, garanteix un "bon coneixement" tant del català com del castellà. A més, afirma que és un sistema que garanteix "la cohesió social".

Per enfortir els seus arguments, la Generalitat recorda que no és la primera vegada que Dolors Montserrat, impulsora de l’informe sobre el català, té problemes per les seves accions com a eurodiputada. En concret, Serret es remet al conflicte que ja hi va haver el desembre del 2020 quan una trentena de diputats d’Estrasburg –socialistes, verds i de l’Esquerra Unitària– van denunciar que l’exministra utilitzava el Comitè per a finalitats partidistes.