Marlaska esclata per Barbate i retreu a Feijóo els llaços amb un narco

Marlaska esclata per Barbate i retreu a Feijóo els llaços amb  un narco

Carlos Luján Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

"¡El millor homenatge als narcos que he vist jo ha sigut una giornatta particular en un barco amb un narco del president del PP!", va etzibar el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, als senadors del PP que pretenien ahir acusar-lo d’humiliar la Guàrdia Civil davant els traficants de l’Estret. L’assassinat de dos guàrdies en mans de la tripulació d’una narcollanxa la nit del 9 de febrer a Barbate va irrompre amb tota la seva tensió per primera vegada en un debat parlamentari i va ser motiu d’un més que agre intercanvi d’imprecacions entre el titular d’Interior i el senador popular Alejo Joaquín Miranda de Larra. La de Marlaska va ser una de les seves intervencions més dures en una sessió de les Corts.

Notícies relacionades

Al ministre li preguntava el PP sobre els motius d’una suposada ordre interna de la Guàrdia Civil perquè els agents no acudissin a un minut de silenci pels seus companys assassinats. Davant la pregunta, Marlaska va fer quatre coses: la primera, tractar-la com una notícia falsa; la segona, advertir que la seva sola formulació l’ofèn; la tercera, confirmar que Interior està investigant el dispositiu de la Guàrdia Civil aquella nit; i la quarta, acabar la discussió recordant-li exasperat al senador les conegudes imatges de l’avui president del PP, Alberto Núñez Feijóo, fent un volt al iot del contrabandista gallec Marcial Dorado fa 30 anys.

Per sobre de la part més escabrosa de la discussió, Marlaska va confirmar –com va avançar aquest diari– que hi ha en marxa una investigació d’Interior sobre la cadena d’ordres i el disseny del dispositiu que va acabar posant sis guàrdies a bord d’una zòdiac per oposar-se tràgicament a una narcollanxa que la doblava en pes, mida i potència. Marlaska va dir que "els comandaments de la Guàrdia Civil poden en ocasions, i podem tots, equivocar-se" i va afegir: "La Guàrdia Civil va mirar com sempre de complir el seu deure. Estem estudiant el que va passar. I si cal prendre mesures, es prendran".