Renovació del Poder Judicial

PP i PSOE es tornaran a reunir al veure avenços «insuficients» sobre el CGPJ

Acaba sense acord el segon cara a cara entre Bolaños i González Pons a Brussel·les 

La pròxima cita se celebrarà la primera quinzena de març

PP i PSOE es tornaran a reunir al veure avenços «insuficients» sobre el CGPJ

Silvia Martinez

2
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

Les negociacions entre el PP i el PSOE per renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que porta cinc anys bloquejat i amb el mandat caducat, avancen amb lentitud a Brussel·les. Ahir es va celebrar el segon cara a cara entre el ministre de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, i el vicesecretari institucional del PP, Esteban González Pons, amb la mediació del comissari de justícia europeu, Didier Reynders, i segona trobada sense acord. Tot i així, els dos partits veuen avenços i es tornaran a reunir a la capital comunitària la primera quinzena de març.

Notícies relacionades

"La reunió ha sigut cordial. Els debats continuaran i hem acordat tornar a reunir-nos la primera quinzena de març", va confirmar el comissari en un comunicat. "És una bona notícia que ens continuem veient i continuem negociant", va valorar Bolaños. Tot i que González Pons no va parlar aquesta vegada de "pessimisme", com va dir després de la primera trobada celebrada a finals de gener, sí que va deixar clar que va tornar a ser "insuficient" i que les tres parts s’hauran de reunir almenys una vegada més. "Avancem massa lentament, i el problema principal no està resolt. Creiem que el CGPJ s’ha de renovar mentre busquem un nou model que garanteixi la independència dels nostres tribunals, la divisió de poders i l’Estat de dret a Espanya", va dir sobre el principal escull de les converses.

Mentre que el PSOE defensa "renovar el CGPJ i tot seguit iniciar un procés per millorar el model", segons Bolaños, el PP proposa un canvi de model en paral·lel. "El PSOE sap que vol renovar, però no un nou model", va dir el dirigent popular després de la trobada, que va durar gairebé hora i mitja. Sobre si donarà temps a tancar un pacte abans que expiri el termini de dos mesos que s’ha donat Reynders, el polític del PP va assenyalar: "Si el comissari acaba el seu mandat, estic convençut que la presidenta Úrsula von der Leyen en designarà un altre per ocupar el lloc". I va afegir: "Espanya ha de resoldre el conflicte sobre el seu CGPJ per sempre. No podem permetre’ns que els jutges no elegeixin els jutges". Per a Bolaños, en canvi, aquests dos mesos són "un termini més que raonable" per acabar renovant el CGPJ.