Eleccions gallegues

Sánchez es reivindica com a vot útil i insta al canvi a Galícia

El president del Govern central recrimina la "fugida" del candidat del PP al no voler presentar-se als debats electorals

Sánchez es reivindica com  a vot útil i insta al canvi a Galícia

Adrián Irago / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
víctor p. CURRAS

L’últim dissabte de campanya electoral, els símils futbolístics eren gairebé inevitables i més si es juga a casa. El PSdeG-PSOE va celebrar ahir el seu acte central per a la cursa fins al 18-F en un auditori Mar de Vigo ple que va corejar la sortida del seu "onze titular" com si d’un derbi es tractés. L’objectiu el va deixar clar Pedro Sánchez: "sortir a guanyar".

El president del Govern central va acompanyar José Ramón Gómez Besteiro deixant clar que "aquí no ens estem jugant el futur de Feijóo, sinó el present i el futur de Galícia". Al costat d’ells van intervenir l’alcalde, Abel Caballero, i la cap de llista per Pontevedra, Elena Espinosa. El secretari general socialista va assegurar que el PP "no mereix ser ni un minut més al capdavant de la Xunta" per la seva negativa a assistir als debats electorals. "Quan un equip de futbol no es presenta al partit, no només perd, sinó que és expulsat de la competició", reflexionava sobre la nova "fugida" d’Alfonso Rueda, al qui va recriminar la seva "total absència d’arguments i projecte".

Notícies relacionades

Després de recordar els dos guàrdies civils morts a Cadis després de ser envestits per una narcollanxa, Sánchez es va reivindicar com a vot útil davant la "urgència de canvi" que viu Galícia després de tres lustres de govern popular i va demanar "concentrar tot el vot del canvi en qui el governarà".

Alhora, Sánchez anunciava l’aprovació al Consell de Ministres de dimarts d’una línia de crèdit de 2.500 milions d’euros a través de l’ICO per avalar l’entrada en la compra de vivendes de joves i famílies.