Plenari del Comitè de les Regions

Feijóo vol que la UE impedeixi una "ofensiva massiva" contra jutges

Els barons del PP adverteixen a la Unió que si no frena el perdó al procés creixerà l’antieuropeisme a Espanya

Feijóo vol que la UE impedeixi una "ofensiva massiva" contra jutges

EFE

1
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Alberto Núñez Feijóo va viatjar ahir a Brussel·les per veure’s amb la resta de líders del PP europeu abans que comencés el Consell Extraordinari. Però les manifestacions del sector agrícola, van impedir aquesta trobada. Per això, el dirigent gallec només va poder veure’s amb el president del PPE, l’alemany Manfred Weber, amb qui té una relació de total confiança.

Feijóo buscava desplegar una ofensiva a gran escala, que va quedar descafeïnada al no haver pogut reunir-se amb tots els dirigents conservadors. Però això no va impedir que intervingués des de Brussel·les per assegurar que "en aquest moment a Espanya s’estan qüestionant els pilars fundacionals de la UE", i confirmar que el seu partit ho traslladarà així a la Unió, a la Comissió Europea i al Parlament Europeu.

Notícies relacionades

Segons va explicar Feijóo, Weber "coneixia molt bé el ple del Congrés d’aquesta setmana" en el qual Junts va acabar tombant la llei d’amnistia per no veure prou garanties per al blindatge de Carles Puigdemont. I Feijóo va recalcar que el que va explicar al president del seu partit a nivell europeu és que "hi ha un atac massiu dels socis parlamentaris del Govern als jutges espanyols" que "posa en qüestió la independència judicial, la igualtat davant la llei i el mateix Estat de dret".

Paral·lelament, alts càrrecs de governs autonòmics presidits pel PP i el cap de l’Executiu d’Aragó, el també conservador Jorge Azcón, van advertir ahir les institucions comunitàries que, si Brussel·les no frena l’amnistia, l’antieuropeisme creixerà a Espanya. En aquests moments, l’únic partit clarament antieuropeista a nivell nacional és Vox, principal competidor del PP en les eleccions que se celebraran a la UE al juny.