Causa a l’Audiència Nacional

Wagensberg s’instal·la a Suïssa després de ser vinculat a Tsunami

Esquerra nega que el diputat del Parlament estigui eludint la justícia i recorda que no està formalment investigat

Wagensberg s’instal·la a Suïssa després de ser vinculat a Tsunami

Mariona Puig / ACN

1
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

El diputat d’ERC Ruben Wagensberg s’ha instal·lat a Ginebra (Suïssa) després de ser vinculat a Tsunami Democràtic pel jutge que investiga el cas a l’Audiència Nacional, Manuel García-Castellón. Segons ha publicat RAC-1 i ha pogut confirmar EL PERIÓDICO, és allà des de fa unes setmanes.

La seva situació es dona a conèixer l’endemà que la llei d’amnistia encallés al Congrés, tot i que la decisió d’instal·lar-se al país helvètic la va prendre temps enrere. Precisament, la causa de Tsunami Democràtic és una de les que està en disputa per aquesta llei. El motiu és que els partits independentistes tenen dubtes que aquesta causa pugui beneficiar-se de l’amnistia.

Notícies relacionades

El conflicte amb aquest diputat d’ERC va començar la tardor de l’any passat, quan el jutge García-Castellón va elevar una exposició raonada al Tribunal Suprem perquè obrís diligències pel Tsunami Democràtic i imputés l’expresident Carles Puigdemont, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i el mateix Wagensberg per un delicte de terrorisme.

Fonts d’ERC consultades per EL PERIÓDICO exposen que Wagensberg està de baixa, després de tenir atacs d’ansietat i que, en la seva recuperació, s’ha "traslladat momentàniament a Ginebra per preparar la defensa política i jurídica". És a dir, des d’Esquerra volen negar que miri d’esquivar l’Audiència Nacional o el Tribunal Suprem. A més, també recorden que formalment no està investigat i que, per tant, pot sortir i entrar d’Espanya sense problemes.